Άθλια συμφωνία για το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε άλλη μία μεγάλη «επιτυχία». Δέχθηκε να υπογράψει διμερή συμφωνία με την Ανγκελα Μέρκελ για την επιστροφή μεταναστών από τη Γερμανία στη χώρα μας, με αντάλλαγμα την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% για πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Πρόκειται για μια άθλια συναλλαγή, καθώς είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα δεχθεί όλη την πίεση του προσφυγικού και μάλιστα από δύο πλευρές. Η μία θα είναι από την Τουρκία, που διαρκώς στέλνει μέσω του Αιγαίου πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Και η δεύτερη θα είναι από τη Γερμανία, από την οποία θα γυρίζουν πίσω οι προσφυγικές, μεταναστευτικές ροές, με βάση τη συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έφθασε στο σημείο χθες να πει ότι η συμφωνία αυτή θα είναι επωφελής για την Ελλάδα και με το ισοζύγιο εισόδου – εξόδου μεταναστών και προσφύγων να είναι θετικό για μας. Με άλλα λόγια, θέλει να μας πείσει ότι θα στέλνουμε μέσω της διαδικασίας αυτής που συμφωνήθηκε περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη από όσους θα δεχόμαστε.

 

Δηλαδή η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω και της κριτικής που δέχεται από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, δέχθηκε να υπογράψει μια συμφωνία με τον Αλ. Τσίπρα με την οποία οι μετανάστες στη Γερμανία θα αυξηθούν.

 

Πρόκειται για ψέμα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να πάρει χιλιάδες μετανάστες από τη Γερμανία και ουσιαστικά να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη προσφύγων, προκειμένου να λύσουν οι άλλοι το δικό τους πρόβλημα.

 

Μετά το θέμα με τη συμφωνία για το Σκοπιανό, για την οποία υπήρχε φημολογία ότι η υπογραφή στις Πρέσπες συνδέθηκε με τη διευθέτηση του χρέους, τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά σε άλλη μία βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα συναλλαγή, όπου θα πάρουμε μια παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε μερικά νησιά, ενώ θα παραχωρήσουμε μια μόνιμη εις βάρος της χώρας μας κατάσταση στο προσφυγικό.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ