Αυτοκτονία 14χρονου Μάκη: Ριψοκίνδυνη δοκιμασία πίσω από το θάνατό του ; Οι μαρτυρίες που δείχνουν δυστύχημα

Παράτολμες προκλήσεις που δοκιμάζουν τα όρια των εφήβων και ένα σχολείο βυθισμένο στη βία συνθέτουν το μυστήριο που καλύπτει το θάνατο του 14χρονου Μάκη, ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή έβαλε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του, στα Σεπόλια.

 

 

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των καταθέσεων, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν πως ο 14χρονος δεχόταν σε τέτοιο βαθμό bullying ώστε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Είναι δεδομένο πως τόσο ο Μάκης όσο και άλλοι συμμαθητές του δέχονταν βίαιες επιθέσεις από τους "νταήδες" του 54ου Γυμνασίου Αθηνών, ωστόσο, η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο 14χρονος να είναι θύμα δυστυχήματος μετά από ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι ασφυξίας το οποίο δοκίμασε.

 

 

Τα παράτολμα βίντεο που έκρυβε στο κινητό του

Η ίδια αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι ο 14χρονος της είχε δείξει στο κινητό του βίντεο με ριψοκίνδυνες δοκιμασίες. «Μου είχε δείξει κάτι βίντεο, όχι με πνιγμό, με άλλα επικίνδυνα κόλπα. Αλλά δεν είχα δώσει σημασία, γελούσε και ο ίδιος σαν να τα κορόιδευε», τονίζει η Φλώρα η οποία δεν πιστεύει πως ο συναθλητής της είχε λόγους να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

«Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρά. Στην προπόνηση ήταν πάντα χαμογελαστός και ήταν αυτός που μας ανέβαζε την ψυχολογία. Περίμενε τους αγώνες του Σαββάτου για να μας εμψυχώσει. Τον είδα δυο ημέρες πριν πεθάνει. Δεν κατάλαβα ότι τρέχει κάτι. Με πείραζε, ήταν μια χαρά», δηλώνει η Φλώρα και απαντά σε όσα ακούγονται για το bullying που δεχόταν ο 14χρονος στο σχολείο.

 

 

«Πριν από ένα μήνα ήταν κάπως στεναχωρημένος γιατί κάποια παιδιά τον πείραζαν στο σχολείο. Μετά όμως συνήλθε και δεν το πήραμε πιο σοβαρά γιατί ήταν απλά ένας τσακωμός που τελείωσε. Το είπε και στον αδελφό του με τον οποίο ήταν πολύ κοντά. Αν είχε κάτι σοβαρό ο Μάκης θα το ήξερε σίγουρα ο αδελφός του. Δεν πιστεύω πως τον επηρέαζαν όλα αυτά στο σχολείο», επισημαίνει η 16χρονη.

Φίλοι και συναθλητές του από το Παγκράτιο γνώριζαν πως ο «Μάκης» ήθελε να δοκιμάζει τα όρια του. Άτομα από το στενό του περιβάλλον κάνουν λόγο ακόμη και για βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο και στα οποία ο 14χρονος επιδίδεται σε ριψοκίνδυνα «παιχνίδια» με το ποδήλατό του περνώντας κόκκινα φανάρια και οδηγώντας με ταχύτητα στη μέση του δρόμου.

 

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο προπονητής του από τον αθλητικό σύλλογο των Πατησίων μίλησε ανοιχτά για ένα μοιραίο λάθος κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης δοκιμασίας πνιγμού την οποία έκανε ο «Μάκης». Την ίδια περιγραφή, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε στην κατάθεσή της και η μητέρα του αδικοχαμένου μαθητή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ