Black Friday 2020: Η... μεγάλη μέρα των εκπτώσεων έρχεται - Δείτε πότε πέφτει

Ένας μήνας μάς απομένει περίπου για τη φετινή «Black Friday». 
 

Οι καταναλωτές στις 27 Νοεμβρίου θα αναζητήσουν συμφέρουσες προσφορές για να πραγματοποιήσουν φθηνές αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή «Black Friday» θα διαφέρει από τις προηγούμενες εξαιτίας του κορονοϊού.

 

Αν και η ημερομηνία της «Black Friday 2020», δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για την ελληνική αγορά, ωστόσο πολλές αλυσίδες καταστημάτων ήδη προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό θα προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές, φοβούμενοι τον συγχρωτισμό και τις μεγάλες ουρές που μπορεί να παρατηρηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα. Την ίδια ώρα οι ειδικοί τονίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας οι καταναλωτές εξοικειώθηκαν πολύ περισσότερο με τις ηλεκτρονικές αγορές.

 

Η «Μαύρη Παρασκευή» έγινε θεσμός στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’60,όταν τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα σημειωμένα με μελάνι. Τότε, οι ημέρες με αρνητικούς ισολογισμούς στις πωλήσεις σημειώνονταν με κόκκινο χρώμα, ενώ οι ημέρες με θετικό αποτύπωμα σημειώνονταν με μαύρο.

 

Καθιερώθηκε η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους.