Δημήτρης Βασιλείου: "Αυτή είναι η θέση μας για τη μίσθωση του Spa και τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Α.Ε."

Από τότε που ο Δήμαρχός μας αθωώθηκε στο Ναύπλιο θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να τον αγγίξει και ότι μπορεί να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι χωρίς να δίνει σε κανέναν τον οποιονδήποτε λογαριασμό. Ήρθαν και τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου, νωρίς - νωρίς και πριν ακόμα αναλάβει την Τρίτη του θητεία, που αφορούν την ενίσχυση της ούτω λεγόμενης ¨Κυβερνησιμότητας¨, με κερασάκι στην τούρτα το άρθρο 50 του Ν.4873/2021, που τον αποθράσυνε εντελώς!!!

 

Μέσα στην πολιτική του παραφροσύνη, δίνει αυθαίρετες ερμηνείες του εν λόγω άρθρου, χωρίς καμία νομική κατοχύρωση. Άλλωστε, το άρθρο 50 είναι ξεκάθαρο στο ότι η οικονομική επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ορίσει τον εκπρόσωπο του Δήμου στην Γενική Συνέλευση, αλλά μόνον μέχρι εκεί. Ο κύριος Γκιώνης, αυθαίρετα, θεωρεί ότι μπορεί, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποφασίσει και τη στάση που θα κρατήσει στη Γενική Συνέλευση της Τουριστικής Α.Ε, χωρίς όπως γινόταν μέχρι τώρα να πάρει εντολές από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο τελικός του στόχος, είναι η πλήρης φίμωση του Δημοτικού Συμβουλίου, πράγμα το οποίο ποθεί τρελά και δεν θέλει αντιρρήσεις.

 

Θεωρεί τον εαυτό του Καίσαρα, ή Πάπα, ή απόλυτο Δικτάτορα και πιστεύει ότι μπορεί να παίρνει όποια απόφαση αυτός θέλει, πράγμα που κάνει χωρίς ίχνος ντροπής.

 

Έχει βαλθεί να «καθαρίσει» για τους φίλους του, τους όποιους του φίλους, πριν το τέλος αυτής του της θητείας σαν δήμαρχος, αδιαφορώντας, μέχρι αηδίας, για τη νομιμότητα ή την ηθική. Δεν γνωρίζουμε βέβαια, αν θέλει να «καθαρίσει» σε αυτή ή στην επόμενη θητεία του που ονειρεύεται να έχει.

 

Έχει, καταφέρει να κρατάει ευχαριστημένους όλους όσους τον περιτριγυρίζουν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του, χωρίς κανένας από αυτούς να νοιάζεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για τις όποιες του απολαβές,γι’ αυτό πιστεύει ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Όλα τα εκλεγμένα μέλη της παράταξής του αμείβονται με χρήματα του δημότη για τις υπηρεσίες που παρέχουν από τις θέσεις που κατέχουν και είναι όλοι τους ευχαριστημένοι!!! Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών ή εταιρειών του Δήμου πλην του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Ο τελευταίος δεν γνωρίζω πώς ξέφυγε…

 

Βέβαια όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από το αφεντικό και δεν κατέχουν κάποια έμμισθη θέση, έχουν και αυτοί μερίδιο από την πίτα, με τη μέθοδο των απ’ ευθείας αναθέσεων και διάφορα άλλα τερτίπια, έτσι ώστε να μην έχουν κανένα παράπονο και να εκτελούν πιστά τις εντολές του αφεντικού. Καταφέρνει λοιπόν και κρατά όλη του την αυλή ευχαριστημένη!!!

 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όποιος έχει δίπλα του το μέλι, θα βουτήξει το δάχτυλό του μέσα και θα το γλύψει. Ανήθικο βέβαια αλλά στις εποχές που ζούμε όλα έχουν καταντήσει θεμιτά και το κακό είναι ότι ο κόσμος αυτές συμπεριφορές τις αποδέχεται, θεωρώντας τις φυσιολογικές. O, tempora o, mores!

 

Το αφεντικό, σε αγαστή συνεργασία με Κυβέρνηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προβαίνει ή θέλει να προβεί σε πράξεις που τον βολεύουν ακόμη και στους θεσμούς. Στον θεσμό της αντιπολίτευσης π.χ. που δεν χάνει ευκαιρία να την κατηγορήσει, ότι σε αυτήν οφείλονται όλα τα κακά που συμβαίνουν στο Δήμο, διότι δεν «συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις του». Θα ήθελε να μην ασκούμε τα δικαιώματα μας; Να μην ασκούμε κανέναν έλεγχο και να τον αφήνουμε χωρίς χαλινάρι να καλπάσει προς τον όλεθρο και την καταστροφή; Θα ήθελε να ξεπουλήσει τα πάντα, αντί πινακίου φακής, σε αυτούς που τα έχει υποσχεθεί; Ε, όχι! Αυτή είναι μια χάρη, που η αντιπολίτευση δεν θα του την κάνει.

 

Θέλει να νοικιάσει το ΣΠΑ. Καλά θα κάνει, αφού το ΣΠΑ παρουσιάζει πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ ζημιές με τη διαχείριση που έχει γίνει στα χρόνια λειτουργίας του. Με τι ενοίκιο όμως; Ακούμε ότι θα προτείνει εβδομήντα χιλιάδες ευρώ ετησίως! Ποιος λογικός μπορεί να δεχτεί τέτοιο ποσό; Η επένδυση αυτή, κόστισε στο Δήμο 21 εκατομμύρια ευρώ, συνεπώς, σύμφωνα με το «Νόμο της αγοράς», ο Δήμος πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα ίσο με το 4 – 6% του συνόλου της αρχικής επένδυσης. Ήτοι από 840.000 έως 1.200.000 ευρώ ετησίως.

 

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Δήμου στην Κοινοπραξία και εκεί θέλει να βάλει «πωλητήριο» για το «τρέχον» ποσοστό του 16% (θα έχει ενδιαφέρον να μας καταθέσει τον τρόπο υλοποίησης του «σχεδίου» του), αγνοώντας (;) προκλητικά την προβλεπόμενη κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού του Δήμου σε 50% , σε περίπου 10 χρόνια, την προβλεπόμενη υποχρεωτική ετησία καταβολή τουλάχιστον 1 εκατομμύριου δολαρίων καθώς και την προβλεπόμενη εκκρεμούσα επένδυση του τουριστικού λιμένα (Μαρίνα) προϋπολογισμένης δαπάνης 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Θα ζημιώσει έτσι την Τουριστική Α.Ε Ο.Τ.Α και θα είναι υπόλογος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εμείς όμως, ως αντιπολίτευση, θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών. Εφόσον έχουμε αποδεχθεί ότι η δημοτική περιουσία του Καζίνο, ανέρχεται σε 180 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζουμε την αξία των οικοπέδων, θα πρέπει να αποφέρει στο Δήμο 4 έως 6% ετησίως με τιμαριθμική προσαρμογή, δηλαδή, από 7.200.000 έως 10.800.000 ευρώ ετήσια.

 

Αυτές τις αποφάσεις πήρε στο Δ/Σ της Τουριστικής Α.Ε, Ο.Τ.Α, με την αντιπολίτευση να μη συμφωνεί και τελικά κατέθεσε τις αποφάσεις αυτές στην Γενική Συνέλευση και τις υλοποιεί ήδη!!!

 

Ο Δήμαρχός μας, οφείλει να δέχεται τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, ρόλος της οποίας είναι να κάνει ακριβώς αυτό, δηλαδή, να τον ελέγχει . Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ασκήσουμε τον έλεγχό μας, ως θεσμός. Εύκολα; Δύσκολα; Δεν έχει σημασία. Λέω δύσκολα γιατί η αντιπολίτευση έχει πολλούς που συνεννοούνται με κόπο αλλά στο τέλος η ΛΟΓΙΚΗ, πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει.

 

Ας κοιτάξει λοιπόν να βελτιώσει την καθημερινότητα των Δημοτών γιατί, όπως όλα δείχνουν, με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και τις προς το συμφέρον του Δήμου διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι δεν το έχει. Κυρίες και κύριοι που τον ψηφήσατε και υποστηρίζετε ακόμη το θεάρεστο έργο του, ¨ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨, μέρες πού είναι.-

 

Με τις καλύτερες ευχές από την παράταξη μας, για ένα ευτυχισμένο Πάσχα,
Δημήτρης Βασιλείου
Δημοτικός Σύμβουλος
Ώρα Για Δράση