Δωρεάν online παιχνίδια για να έρθει το παιδί πιο κοντά στον Πολιτισμό

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου Ν.Αργολίδας κοινοποίησε έναν σημαντικό σύνδεσμο, ένα εργαλείο για κάθε γονέα που δεν μπορεί να ξεκολλήσει το παιδί του από την οθόνη κάποιου υπολογιστή. Αυτή τη φορά, όμως, είναι για καλό!

 

 

 

 

Έτσι κι αλλιώς, τα τελευταία χρόνια πολλά μουσεία αλλά και φορείς πολιτισμού έχουν δημιουργήσει διαδικτυακές εφαρμογές και παιχνίδια που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες τους ούτως ώστε να φέρουν τα παιδιά αλλά και το ενήλικο κοινό κοντά στα εκθέματα και να τους προσφέρουν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.

 

 

Τα παιχνίδια ακολουθούν τη φιλοσοφία είτε του δημιουργικού παιχνιδιού όπου το παιδί χρήστης καλείται να δημιουργήσει κάτι καινούργιο (μια ιστορία, μια ζωγραφιά κ.ά.). είτε των παιχνιδιών παζλ /μυστηρίου όταν ζητείται από τον επισκέπτη να σκεφτεί, να κάνει τους απαραίτητους συσχετισμούς προκειμένου να ενώσει τα κομμάτια του παζλ ή να βρει τη λύση του μυστηρίου είτε των παιχνιδιών ρόλων, στα οποία ο επισκέπτης επιλέγει μια ιστορία κι ένα ρόλο και κατά την εξέλιξη της ιστορίας καλείται να πάρει αποφάσεις και να βλέπει τις συνέπειες.

 

 

Εδώ, λοιπόν, υπάρχουν έξι δωρεάν online παιχνίδια που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο μάθηση και διασκέδαση και συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με σπουδαία μνημεία, ανυπέρβλητα έργα τέχνης και αρχαιολογικούς χώρους.

 

 

Δείτε όλα τα παιχνίδια εδώ.