Εικόνες πολέμου: Η Νέα Υόρκη θάβει νεκρούς του κορονοϊού σε ομαδικούς τάφους

«Παγώνουν» τον πλανήτη οι εικόνες που κατέγραψε drone πάνω από την Νέα Υόρκη και οι οποίες δείχνουν εργάτες να θάβουν πτώματα σε ομαδικό τάφο στο νησί Χαρτ, έξω από το Μπρονξ, την ώρα που ο φόρος αίματος στην πόλη λόγω του κορονοϊού καταρρίπτει τις τελευταίες τρεις ημέρες το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι Αρχές της Νέας Υόρκης προσέλαβαν εργάτες ορισμένου χρόνου προκειμένου να θέσουν σε πέρας το μακάβριο αυτό έργο.

 

Το νησί Μπρονξ έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 150 χρόνια από αξιωματούχους της πόλης ως μαζικός χώρος ταφής για όσους δεν έχουν συγγενείς ή οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν για κηδείες.

 

Στις εποχές προ κορονοϊού περίπου 25 σοροί ενταφιάζονταν κάθε εβδομάδα από χαμηλόμισθους κρατούμενους που εργάζονται στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Μπρονξ και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

 

Πλέον, ενταφιάζονται περίπου 25 σοροί την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, δήλωσε στο πρακτορείο ο Τζέισον Κέρστεν, εκπρόσωπος του Τμήματος Σωφρονισμού, ο οποίος επιβλέπει τις ταφές.

 

Οι εικόνες δείχνουν εργαζόμενους που χρησιμοποιούν μια σκάλα για να κατέβουν στο τεράστιο λάκκο όπου στοιβάζονταν τα φέρετρα.

 

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στις ΗΠΑ: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς.

 

Κατέγραψε νέα αύξηση – ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ