Εκλογές 2019: Οι «επικοί» υποψήφιοι που σαρώνουν στα social media (εικόνες & video))

Mην είναι που η άνοιξη μάς ξέχασε κι ο καιρός παίζει με τα νεύρα μας; Μην είναι που αρκετοί αντιμετωπίζουν την πολιτική με λίγη έως ελάχιστη σοβαρότητα; Όποια κι αν είναι η αιτία, οι επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου έχουν, εκτός από τις αναμενόμενες έριδες, κάποιους υποψηφίους που ξεπερνούν και την πιο καλπάζουσα φαντασία σε πρωτοτυπία (αν μη τι άλλο).

 

 

Πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών, ας δούμε τους πιο πολυσυζητημένους εξ αυτών. 

 

 

1) Δώσε ποίηση στον λαό 

 

Τον χαρακτηρίζει η τόλμη και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Ο Γιώργος Ράλλης από την Πελοπόννησο, υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, έκανε μια αφίσα που αγγίζει και τους φιλόζωους αλλά και ρομαντικές ψυχές που βρίσκουν στην ποίηση το «λιμάνι» τους.

 

Γιώργος Ράλλης

 

 

«Πέτα με στο καλαθάκι/κάνε με και ραβασάκι/άμα είσαι και χαρμάνα/κάν'τη κάρτα μου τζιβάνα/όμως να μην αμφιβάλλεις/λύση είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΛΛΗΣ» διαβάζουμε και όπως προφέρουμε αυτούς τους έξι στίχους αντιλαμβανόμαστε ότι τους ταιριάζει γάντι η μελωδία από το γνωστό λαϊκό άσμα «Ρίξε μου το ραβασάκι». Βάλε τη Γωγώ Τσαμπά να παίζει και «ταξίδεψε» με Γιώργο Ράλλη. 

 

 

2) Σόι πάει το βασίλειο 

 

Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που φέρει «όνομα βαρύ σαν ιστορία»; Ο Ανδρέας Πίτσιος, υποψήφιος σύμβουλος στην κοινότητα Φαλάνης στη Λάρισα, έχει μία ακόμη ιδιότητα εκτός από εκείνη του αστυνομικού: γαμπρός του Κανωτίδη Γεωργίου και της Τσιλοφύτου Κατερίνας. Δεν τους έχεις ακουστά, ε; Ούτε εμείς. 

 

 

Ανδρέας Πίτσιος

 

 

 

3) Όχι άλλο Casa de Papel 

 

«Τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι», θυμίζει πια η όλη φάση με τη δημοφιλή σειρά «La Casa de Papel», αφού πλέον μόνο σε πιγκάλ τουαλέτας δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι σχετικό με αυτή. Παρόλ' αυτά, ο επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος» στον δήμο Κομοτηνής θεώρησε ότι αν έκανε αφίσα αλά Casa, θα είχε ζήτηση και θα γινόταν συζήτηση. Ένα μικρό «fail» πλανάται στον αέρα της πανέμορφης, κατά τ' άλλα, Κομοτηνής. 

 

 

Σπάρτακος

 

 

 

4) Ο νεκροθάφτης που βάζει στις ευρωεκλογές για να θάψει την Ευρώπη

 

Σου κάνει εντύπωση ότι έχει αυτό το μότο και είναι υποψήφιος των ΑΝΕΛ; Εμάς όχι. Ο Ιωάννης Γκουσμπουνάρης είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εργάζεται ως νεκροθάφτης και ζητεί την ψήφο του εκλογικού σώματος για να «θάψει αυτή την Ευρώπη». Πεπειραμένος στο φτυάρι, γιατί όχι; 

 

 

 

 

5) Ο Σουβλάκης παίρνει πόντους από όνομα και μόνο 

 

Αφού δεν θα έλεγες ποτέ «όχι» στα σουβλάκια, γιατί να πεις «όχι» στον Σουβλάκη; Αυτό σκέφτηκε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, ονόματι Νίκος Σουβλάκης και έκανε «παντιέρα» το όνομά του. Νόστιμο το πρόμο του (#διπλής). 

 

 

Νίκος Σουβλάκης

 

 

6) ΜΑΜΑ μου, γιατί; 

 

Του Sin Boy πολλές μπορεί να είναι οι αμαρτίες, μία δεν θα του συγχωρήσουμε ποτέ: ότι έβαλε το «Mama» και στην πολιτική. Εφόσον συμφωνήσουμε ότι όλο αυτό που ζούμε θεωρείται «πολτική», έτσι. Υπήρξε υποψήφιος, λοιπόν, που άδραξε την ευκαιρία και είπε να ραπάρει για χάρη της προεκλογικής του εκστρατείας, στους ρυθμούς -τίνος άλλου;- του «Mama». 

 

Από εδώ, ο Ιωάννης Παπαλάς, που κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμο Πεντέλης, με την παράταξη «Συμπολιτεία». 

 

 

 

Bonus, η διασκευή του Crazypap, που σατιρίζει την όλη φάση με την υπερπληθώρα των υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές. 

 

 

 

 

7) Γέλασε κανείς με τον Καταγής; 

 

Για την προσπάθεια και μόνο να εκμαιεύσει γέλιο, να του πούμε «μπράβο». Αλλά, αυτό. Ο Αλέξανδρος Καταγής, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους «Πράσινους Αλληλεγγύη» έκανε ένα βίντεο πρόμο που έχει ως κεντρικό θέμα ένα λογοπαίγνιο με το όνομά του. Κάποιος, προφανώς, του είπε ότι είναι αστείο. Εντάξει παιδιά, σκάστε λίγο χειλάκι. Επόμενος. 

 

 

 

 

8) Ο Νίντζα της Θεσσαλονίκης 

 

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Φεγγαρίδης, φέρνει αέρα πολεμικών τεχνών στην πολιτική αρένα της συμπρωτεύουσας, τονίζοντας πως «Η πόλη χρειάζεται έναν νίντζα να κυκλοφορεί στους δρόμους της». Και το πιστεύει.

 

 

 

 

9) Δεν υπάρχει άλλος σαν εσένα

 

Το έχεις δει; Αν ναι, μας καταλαβαίνεις, αν όχι απλά χάνεις. Ο Κωνσταντίνος Σίκαλος, σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, αποδεικνύει πως αφού λύνει τσακ-μπαμ τον κύβο του Ρούμπικ και αναποδογυρίζει ένα μπουκάλι με νερό, προσγειώνοντάς το όρθιο, τότε είναι ο κατάλληλος «να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλες τις προκλήσεις». Κρίμα να μην ψηφίζουμε στις Σέρρες, για να στηρίξουμε αυτό το «μεγαθήριο».

 

 

 

Και μη χειρότερα, γενικά.

 

ethnos.gr