Εκλογές 2019: Στόχος πλέον οι αναποφάσιστοι

Εκλογές με ισχυρό πολιτικό μήνυμα στέλνουν Τσίπρας και Μητσοτάκης στοχεύοντας κατευθείαν στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. 

 

Ο πρωθυπουργός, σε σειρά συνεντεύξεών του αλλά και στις παρεμβάσεις του προς τους πολίτες στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει όχι τόσο τις δικές του προτάσεις σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα σε σύγκριση με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τα αρνητικά, που κατά τη γνώμη του, συγκεντρώνει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 

Από την άλλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο Κορωπί έστειλε το δικό του μήνυμα στους ψηφοφόρους. «Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις την επόμενη μέρα, να είμαστε σεμνοί και κοντά στα προβλήματα των πολιτών. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «το να νοιάζεται κανείς, είναι μία κεντρική αξία της πολιτικής» την οποία έχουμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια και επισήμανε πως εφόσον εμπιστευθούν οι πολίτες τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία, αυτή «θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, δεν θα είναι μόνο νίκη της Νέας Δημοκρατίας».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, κράτησε εκ νέου χθες αποστάσεις από τον Κ. Καραμανλή και τη διακυβέρνησή του. Παράλληλα, αναδεικνύει τα έξοδα της προεκλογικής καμπάνιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι το κόμμα είναι υπερχρεωμένο με πολλά εκατομμύρια ευρώ να χρωστά στις τράπεζες που έχει κάνει ρύθμιση.

 

«Η ανάγκη της κυβέρνησης να αναδείξει αυτού του είδους θέματα στην προεκλογική καμπάνια, δείχνει ακριβώς και την ένδεια προτάσεων», απαντούν στελέχη της αντιπολίτευσης. Στη συνέντευξή του στο OPEN ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων συγκεκριμένα για τα δάνεια των κομμάτων: «κάνει μια πολυδάπανη καμπάνια, με εκατ. ευρώ στο διαδίκτυο. Από πού βγαίνουν τα χρήματα όταν χρωστά 280 εκατ. και δεν πληρώνει φράγκο;». Και απάντησε ο ίδιος, «από χορηγούς, να μας πουν από ποιους». Προεξοφλώντας όμως, «σιγά να μην απαντήσουν».

 

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρό του τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή τον οποίο είχε, μέχρι τώρα, στο απυρόβλητο και τον «σημάδεψε» πολιτικά για τα χρόνια της διακυβέρνησής του: «Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει: «Επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα.

 

Η προεκλογική αντιπαράθεση, όσο οι δημοσκοπήσεις διευρύνουν τη διαφορά, οξύνεται. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αναφορές του κατά της κυβέρνησης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα όσα έγιναν επί Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο που ο κ. Τσίπρας κυβερνούσε τη χώρα το 2015. Αναφέρθηκε στην επέτειο των capital controls το καλοκαίρι του 2015, επισημαίνοντας παράλληλα πως τότε «η χώρα σώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία που έβαλε το συμφέρον του τόπου πάνω από το συμφέρον της παράταξης».

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της Ν.Δ που διέψευσε την πιθανότητα να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο οικονομικών αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που είναι η μείωση των φόρων και οι νέες δουλειές. Όπως είπε «θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε όλους κατά 30%», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα με μία έκρηξη επενδύσεων».

 

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ