Λασποβροχές, Έκτακτο Δελτίο, ΕΜΥ, Μάρτιος, επιδείνωση

Έκτακτα Δελτία εξέδωσε η ΕΜΥ – Λασποβροχές το Σαββατοκύριακο

Λασποβροχές από αύριο και από τα δυτικά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού, του οποίου η ισχύς ξεκινά από αύριο και από τα δυτικά και θα παραμείνει σε ισχύ και την Κυριακή.

 

Σύμφωνα με τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού και Θυελλωδών Ανέμων, η ΕΜΥ προειδοποιεί για τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις καταιγίδες που πρόκειται να πλήξουν τη χώρα από τα δυτικά (Ιόνιο πέλαγος) και από αύριο και θα εξαπλωθούν, επηρεάζοντας ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή (18/3/2018).

 

Παράλληλα, λόγω των ευνοϊκών συνθηκών για τη μεταφορά μεγάλων μαζών αφρικανικής σκόνης (λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων) ό,τι πέφτει θα είναι… λάσπη και μάλιστα κατά τόπους σε σημαντικές ποσότητες!

 

Τέλος, από το βράδυ τη Δευτέρα θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρή ψυχρή εισβολή κυρίως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, που θα επηρεάσει όμως λιγότερο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις τις νοτιότερες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Κορινθίας, ειδικά τις πεδινές και παραλαθαλάσσιες περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ