Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος ως τώρα βρισκόταν σε προσωρινή κράτηση.

 

Στο άκουσμα της απόφασης, η σύζυγος και ο γιος του ηθοποιού, που βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε λυγμούς.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Έτσι, η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον ηθοποιό αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, πριν από περίπου ένα έτος, αντικαθίσταται με τους εξής όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και επιβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

 

Η εγγύηση θα πρέπει να καταβληθεί εντός προθεσμίας δέκα ημερών.

 

Το δικαστήριο έκρινε, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός του, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός δεν είναι ύποπτος φυγής και με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

 

Ο ηθοποιός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί και ανακοίνωσαν και στο ακροατήριο και οι συνήγοροί του, νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο. «Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα σαράκι που σαρώνει τα αγγεία και ο άνθρωπος πεθαίνει. Από την ίδια ασθένεια πέθανε ο πατέρας του στα 62 του χρόνια. Λέγανε ότι ο Φιλιππίδης δεν έχει τίποτα! Και φτάσαμε εδώ» ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο εντολέας του «δίνει μάχη για τη ζωή του».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ