«Ελληνογερμανικό» μνημόνιο συνεργασίας στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο

Με τη συμμετοχή έντεκα χιλιάδων εκθετών από όλο τον κόσμο - και ελληνικό περίπτερο- αρχίζει σήμερα η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, η μεγαλύτερη του είδους διεθνώς.

 

 

Ως την Κυριακή οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα τουριστικά τους προϊόντα στους ειδικούς του κλάδου και από το Σάββατο και στο ευρύ κοινό. Οι επισκέπτες, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναμένεται να φτάσουν τους 170.000.

 

 

Η ελληνική παρουσία κυμαίνεται περίπου στα περσινά επίπεδα. Το ελληνικό περίπτερο περιλαμβάνει 81 εκθέτες σε κοινό χώρο. Μαζί με τους εκθέτες που έχουν ξεχωριστά περίπτερα ο συνολικός αριθμός πλησιάζει τους 90. Στην ΙΤΒ συμμετέχουν οι ελληνικές περιφέρειες, μεμονωμένοι τουριστικοί προορισμοί, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες. Ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους, το λεγόμενο spin network, με ξένες εταιρίες.

 

 

Συναντήσεις θα έχει στο πλαίσιο της ΙΤΒ και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία θα παραμείνει στο Βερολίνο για όλο το διάστημα της έκθεσης. Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τους μεγάλους τουρ οπερέιτορ όπως η TUI και η Thomas Cook.

 

 

Παρουσία της κ. Κουντουρά και του εντεταλμένου της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία δήμων και περιφερειών, του υφυπουργού Νόρμπερτ Μπάρτελ, η Κρήτη και το κρατίδιο Μέκλεμπουργκ θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού.

 

iellada.gr