Ένα απίθανο κόλπο που μπορείς να κάνεις στο μπάρμπεκιου

Ο έμπειρος ψήστης έχει πολλά τρικ στη φαρέτρα του για να κλέβει τις εντυπώσεις, και σε επίπεδο νοστιμιάς και σε όρους παρουσίασης...

 

Και τα περισσότερα μυστικά είναι πλέον γνωστά, μας τα έχουν πει τόσες και τόσες φορές οι άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με τη θράκα ή οι αθεράπευτοι λάτρεις της.

 

Κι όμως, υπάρχει ένα ακόμα μικρό τρικ που μπορεί να κάνει ο ψήστης για να περάσει τα ψητά του στο αμέσως επόμενο επίπεδο εμφάνισης.

 

 

«Ψήσιμο στις 10 και 2» λέγεται συχνά και χαρίζει υπέροχη εμφάνιση στα κρέατα. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η επιφάνεια της ψησταριάς είναι ένα ρολόι, τοποθετούμε τα κρέατα (μπριζόλες, παϊδάκια κλπ.) με τέτοιο τρόπο που να «κοιτούν» στις 10:00 η ώρα και ψήνουμε κανονικά για μερικά λεπτά.

 

Κατόπιν τα γυρίζουμε στις 2:00 η ώρα και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της πλευράς, γυρνώντας τα από την άλλη και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία από την αρχή.

 

Τι παίρνεις αν το κάνεις σωστά; Τέλεια τετραγωνισμένα σημάδια από τη σχάρα στην επιφάνεια του κρέατος. Το κατιτίς παραπάνω στο πιάτο με δυο λόγια…