Ένας κουφός γάτος ο επίσημος «προγνώστης» του Μουντιάλ

Ο Αχιλλέας, ένας κατάλευκος, κουφός γάτος που ζει στο Μουσείο του Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη, θα είναι ο επίσημος «προγνώστης» του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρωσία.

 

 

Στα πρότυπα του διάσημου Πολ - του χταποδιού που προέβλεπε τις νίκες (και την ήττα απέναντι στην Ισπανία) της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, αγγίζοντας με τα πλοκάμια του τη σημαία της χώρας που επρόκειτο να κερδίσει - ο Αχιλλέας α αναλάβει με τη σειρά του να προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων που θα διεξαχθούν από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου στη Ρωσία.

 

 

«Θα οργανώσουμε μια ειδική συνέντευξη Τύπου και ο Αχιλλέας θα λάβει επίσημη κάρτα εισόδου» στα γήπεδα, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του περίφημου μουσείου, η Μαρί Χαλτούνεν, στο ειδησεογραφικό αθλητικό πρακτορείο R-Sport.

 

 

Ο γάτος θα κάνει τις προβλέψεις του επιλέγοντας την τροφή του ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά μπολ. Το ότι είναι εκ γενετής κουφός, σημαίνει ότι έχει πολύ ανεπτυγμένες τις άλλες του αισθήσεις και δεν αποσπάται η προσοχή του από τους εξωτερικούς θορύβους» σύμφωνα με την Χαλτούνεν.

 

 

Παρεμπιπτόντως, πέρσι ο Αχιλλέα προέβλεψε με επιτυχία τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τη Γερμανία.

 

news.gr