Εντοπίστηκε η μεγαλύτερη φυτεία με οπιούχες παπαρούνες στην Ελλάδα

Στον εντοπισμό της μεγαλύτερης φυτείας παπαρούνας στην Ελλάδα και την κατάσχεση 3700 οπιούχων φυτών προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.
 

 

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε περιοχή της Βοιωτίας, τη φυτεία παπαρούνας και να περάσουν χειροπέδες στους τέσσερις καλλιεργητές, τρεις Ινδούς και έναν Πακιστανό. Μάλιστα οι τρεις από τους συλληφθέντες βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

 

 

Αντιγράφοντας τον τρόπο δράσης των ασιατικών καρτέλ οι συλληφθέντες επέλεξαν μία απομακρυσμένη περιοχή στο Νεοχωράκι Βοιωτίας για να στήσουν την επιχείρησή τους, καλύπτοντας την φυτεία περιμετρικά με αυτοσχέδιο φράχτη από παλέτες.

 

 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τόσο μεγάλη ποσότητα οπιούχων στην Ελλάδα, ενώ οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό την αποθήκη, όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, εντόπισαν και αποξηραμένα τμήματα φυτών.

 

 

Οι έρευνες στρέφονται πλέον στο να εντοπιστεί για ποιούς δούλευαν οι αλλοδαποί καλλιεργητές, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του καρτέλ.

 

 

Τέλος καταζητείται για την απόφαση και ο Έλληνας που είχε παραχωρήσει την αποθήκη στους τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι δούλευαν ως εργάτες στα χωράφια του.

 

 

http://tvxs.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ