Εντός Ιουλίου το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια -Τι θα αλλάξει και πότε

Οι τελευταίες λεπτομέρειες εξετάζονται για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Ο υπουργός επισήμανε ότι η βασική αρχή που διέπει το σύνολο της πολιτικής του υπουργείου είναι το να προωθούνται «ριζοσπαστικές λύσεις, προχωρώντας με προσεκτικά βήματα».

 

 

Το βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι ότι από φέτος θα ελαφρυνθεί ο «εξεταστικός φόρτος» για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα ανέφερε, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ότι θα έχει νομοθετηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας «έτσι κι αλλιώς αφορά το 2019-20» και όχι τη χρονιά που έρχεται.

 

 

Σε ό,τι αφορά τη Β’ Λυκείου, διευκρίνισε ότι η μόνη αλλαγή θα είναι το μάθημα «Πολίτης και Κοινωνία».

 

 

Τέλος, με αφορμή τη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Κράτους-Εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα υπάρξουν τα πρώτα στοιχεία της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει θεσμοθετηθεί το νέο καθεστώς της εκπαίδευσης των κληρικών. «Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς την ποιότητα αυτής της εκπαίδευσης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι και η Εκκλησία συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση των ιερατικών σπουδών.

 

 

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ