Επίδομα παιδιού: Έκτακτη ανακοίνωση ΟΠΕΚΑ - Απορρίπτονται οι αιτήσεις, τι να κάνετε

«Κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» διευκρινίζει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του.

 

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ αποσαφηνίζει ότι το χρέος που εμφανίζεται, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές, δεν είναι οριστικό. Όπως επισημαίνει, θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και, για τον λόγο αυτό, οι πολίτες, που επηρεάζονται, καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

 

Επίσης, ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού και αναφέρει ότι οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

 

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει, στις 31 Μαρτίου 2023, το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ