Επικοινωνία Πούτιν-Πατριάρχη-Καμία αναφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, από την Άγκυρα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. 

 

 

Όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις συγχαρητήριες ευχές που του απηύθυνε με την ευκαιρία της επανεκλογής του ως Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επίσης, τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές του υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας, για την Κανονική άδεια που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να κτιστεί παρεκκλήσιον του Αγίου Ανδρέου στον περίβολο της Πρεσβείας της χώρας του στην Άγκυρα, καθώς και για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε κατά τις δύο επισκέψεις του στο Άγιον Όρος.

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σεβασμό του ρωσικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως αφότου ο Πρίγκηπας Βλαδίμηρος και ο λαός του έλαβαν από αυτήν το Χριστιανικό βάπτισμα, κάτι που αποτελεί, όπως είπε ο Πρόεδρος, γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας.

Ακόμη, ο Πούτιν μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον αδελφικό χαιρετισμό του Πατριάρχου Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κυρίλλου και την ετοιμότητά του Μακαριωτάτου για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο Εκκλησιών.

 

 

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αντευχήθηκε στον Πρόεδρο Πούτιν και στον Ρωσικό λαό Καλή Ανάσταση, εξέφρασε δε τα συλλυπητήριά του για το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο Κεμέροβο της Σιβηρίας.

 

 

Στη συνέχεια, επανέλαβε τα συγχαρητήριά του για την εκλογική νίκη του Προέδρου και για την στήριξη που παρέχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και υπογράμμισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει να εκπληρώνει τον εκ της θέσεώς του συντονιστικό του ρόλο υπέρ της πανορθοδόξου ενότητος.

 

 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το Πατριαρχείο φροντίζει, σύμφωνα με την Κανονική και ποιμαντική του ευθύνη, για την ικανοποίηση των πνευματικών και θρησκευτικών αναγκών και των ρωσικής καταγωγής Ορθοδόξων πιστών, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία.

 

presspublica.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ