Επίσημο: Τι ώρα θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα εκλογών 2023

Εδώ και μέρες, είχε γίνει γνωστό ότι σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εκλογών 2023 πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, το βράδυ της Κυριακής.

 

Σήμερα, η Singular Logic έκανε επίσημη ενημέρωση για το θέμα, και ανακοίνωσε ότι το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης θα το έχουμε μόλις μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 19:00, επομένως μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για περισσότερο από το 10% της χώρας, που θεωρείται το όριο για το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

 

Η Singular Logic εκτιμά επίσης ότι από τις 21:00 μέχρι τις 22:00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη την Ελλάδα.

 

Πώς θα βγουν τα αποτελέσματα εκλογών 2023

 

Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic. Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν γύρω στις 22:00-23:00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

 

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ