Έρευνα- Καινοτομία: Δύο λεπτά για την Ελλάδα των εξαιρετικών επιδόσεων (Video)

Το απολογιστικό βίντεο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ενδεικτικές πολιτικές για την Ελλάδα των ρεκόρ και των εξαιρετικών επιδόσεων στην έρευνα και την καινοτομία, στην οικονομία και στον ρυθμό ανάπτυξης, παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή των απολογισμό του Elevate Greece.
 

Στο κομμάτι της Έρευνας & Καινοτομίας, η Ελλάδα κατέλαβε την 1η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στην βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022.
 

Στα 2 λεπτά που διαρκεί το βίντεο, παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποια από τα στατιστικά στοιχεία που επικυρώνουν τις πολιτικές για την καλύτερη αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας που διεξάγεται στην Ελλάδα, την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και την γενικότερη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα.
 

Παρουσιάζονται επίσης επιγραμματικά, κάποιες από τις δομικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην χώρα, όπως η σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, οι υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού, οι μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας, η πρόοδος της Elevate Greece Α.Ε και οι εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D).
 
 

 

 

Ο στόχος της προβολής είναι να δείξει ότι με την δουλειά που έγινε τα τελευταία 4 χρόνια, η Ελλάδα μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, έχουμε ολοένα και περισσότερες επενδύσεις εγχώριες και ξένες, οι startup έχουν πλέον σύμμαχο την Πολιτεία, ενώ εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα. 

 

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

 

«Όλες και όλοι οι χιλιάδες νέες και νέοι επιστήμονες, ερευνητές-ερευνήτριες και επιχειρηματίες, που με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και επιμονή επιχειρούν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των οραματικών πρωτοβουλιών που αναπτύξαμε αυτά τα 4 χρόνια. Υλοποιώντας ένα συνεκτικό σχέδιο, που απαντά ουσιαστικά στις ανάγκες τους και τους δίνει τα εργαλεία να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να ανοιχθούν με αυτοπεποίθηση στις ανταγωνιστικές  διεθνείς αγορές. Με αυτούς τους εξαιρετικούς επιστήμονες η Ελλάδα μπορεί, αξίζει και ναι, θα συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές στον 21ο αιώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον αρμόδιο Υφυπουργό Χρίστο Δήμα για αυτά τα 4 όμορφα και δημιουργικά χρόνια».

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

 

«Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της Κυβέρνησης, θέλαμε να δείξουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά που πετύχαμε τα τελευταία 4 χρόνια, μέσα από ένα σύντομο βίντεο. Περιγράφει επιλεγμένα κάποιες από τις πρωτοβουλίες που προωθήσαμε, τις συνθήκες που καλλιεργήσαμε και μερικά από τα απαραίτητα εργαλεία που παρέχει πλέον η Πολιτεία, ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα. Θέλουμε η Ελλάδα να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη για αυτή την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα 4 χρόνια.»

reporter.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ