Έρχεται από 1η Ιουνίου το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χορηγήσει -από 1η Ιουνίου- το Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού  στους πολίτες της.

 

Ως εκ τούτου, η χώρα μας θα είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που θα διευκολύνει την ασφαλή και ελεύθερη κυκλοφορία εντός της Ευρώπης, αλλά και με κάποιες τρίτες χώρες, στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσδοκίες για τη φετινή τουριστική σεζόν είναι μεγάλες (με τον αρχικό στόχο να τοποθετείται στο 50% των εσόδων του 2019) και τα πρώτα δείγματα γραφής για ταξίδια προς τη χώρα μας εκτιμάται ότι είναι άκρως ενθαρρυντικά.

 

«Η Ρωσία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Από τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας θεωρούμε πως το ρωσικό εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Βεβαίως δεν έχει εγκριθεί από τον EMA, γι’ αυτό και δεν χορηγούμε το εμβόλιο, σε απόλυτη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς όσον αφορά τις προμήθειες, αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να υποδεχτούμε στην Ελλάδα τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik» δήλωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνέδριο των Financial Times.

 

Όσον αφορά στο θέμα του κινέζικου εμβολίου, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι δεν αναμένουμε πολλούς τουρίστες από την Κίνα.

 

Ψήφος εμπιστοσύνης

 

Στη συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο του Τόμας Μπαράις, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι επιστρέφουν από την Ελλάδα.

 

Επιπλέον η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό από τα τέλη Ιουνίου.

 

 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο ταξιδιωτικός Γερμανικός κολοσσός TUI. Οι άνθρωποι της εκτιμούν ότι η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιρινή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο. Ενώ, εξήραν στον κ. Θεοχάρη τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πρότυπο» στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο Covid-19.

 

Θετικά είναι τα μηνύματα και από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με την “Τelegraph” ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη αναμένεται να συμπεριληφθούν την Παρασκευή 7 Μαΐου στην πρώτη “πράσινη υγειονομική λίστα”.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει οι Βρετανοί θα μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, χωρίς την υποχρέωση 10ήμερης καραντίνας κατά την επιστροφή στη χώρα τους.

 

Καμπάνια

 

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, λίγο πριν η χώρα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στους επισκέπτες, το υπουργείο Τουρισμού παρουσιάζει τη νέα καμπάνια του Ε.Ο.Τ..

 

 

 

Η Ελλάδα παρουσιάζεται στον διεθνή Τύπο ως ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός και μια φιλική χώρα για τους τουρίστες.

 

Υπενθυμίζεται ότι για να εισέλθει ένας επισκέπτης στην Ελλάδα χωρίς να υποβληθεί σε περιορισμούς καραντίνας, θα πρέπει να παρουσιάσει στις ελληνικές αρχές πιστοποιητικό εμβολιασμού, μια βεβαίωση πως έχει περάσει πια την ασθένεια ή ένα αρνητικό τεστ, PCR ή αντιγόνου.