Το «έστρωσε» με… θαλασσινό αφρό στην Κέρκυρα

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο  έκανε την εμφάνισή του στην Κέρκυρα, όπου δρόμοι και γρασίδι καλύφθηκαν από ένα παχύ άσπρο στρώμα, το οποίο θυμίζει χιόνι.

 

Κι όμως στο νησί των Φαιάκων δεν χιόνισε, αλλά… άφρισε η θάλασσα. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το καιρικό φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί και επιστημονικά.

 

Σύμφωνα με τη σελίδα του Forecast Weather Greece στο facebook, αυτό συμβαίνει όταν οι άνεμοι σε μία περιοχή είναι σφοδροί για πολλές ώρες. Αν και είναι συχνό φαινόμενο σε ανεμώδεις χώρες, στην Ελλάδα δεν καταγράφεται συχνά.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία Βικτώρια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης, με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και την Κρήτη.

 

Μάλιστα, οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ιδίως στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο. Αργότερα, ακραία φαινόμενα θα παρατηρηθούν και στην Εύβοια, αλλά και στην Κρήτη.

 

ethnos.gr