Έτσι θα ανακουφιστείτε άμεσα από τη βαρυστομαχιά

Αν φάγατε πολύ το Πάσχα και έχετε δυσπεψία ή νιώθετε βαρυστομαχιά κάντε πιο… εύπεπτη την καθημερινότητά σας. Αυτοί οι 10 τρόποι express θα σας ανακουφίσουν γρήγορα!

 

 

Η δυσπεψία ή βαρυστομαχιά προκαλεί φούσκωμα, δυσφορία και πόνο στο στομάχι ενώ συνοδεύεται από αναγούλες, ρεψίματα, κάποτε από εμετούς και ανορεξία. Μπορεί επίσης να συνυπάρχει και καούρα πίσω από το στέρνο. Καταναλώνοντας ένα μεγάλο γεύμα το στομάχι σας αναγκάζεται να παράγει περισσότερο οξύ για να πέψει τις τροφές, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για καούρα και δυσπεψία. Αν μάλιστα τρώτε και γρήγορα μειώνετε στο πεπτικό σύστημα την παραγωγή πεπτικών ενζύμων. Πώς συμβαίνει αυτό; Όταν καταναλώνετε ένα γεύμα το σώμα σας απελευθερώνει περίπου 22 διαφορετικά πεπτικά ένζυμα από τους σιελογόνες αδένες, το στομάχι και το λεπτό έντερο. Κάθε ένα από αυτά τα ένζυμα δρα σε συγκεκριμένα είδη τροφίμων – για παράδειγμα, οι πρωτεάσες διασπούν τις πρωτεΐνες, η αμυλάση βοηθά στην πέψη των υδατανθράκων και οι λιπάσες διασπούν το λίπος και τα λιπίδια. Αυτά τα πεπτικά ένζυμα βοηθούν το σώμα σας να αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Τρώγοντας γρήγορα και πολύ τα πεπτικά ένζυμα αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα να νιώθετε καούρα και δυσπεψία. Αυτοί είναι οι 10 τρόποι express για να ανακουφιστείτε από τη βαρυστομαχιά αλλά και να συμβάλλετε στην πρόληψη της δυσπεψίας.

 

1 Μασήστε τζίντζερ

 

‘Εχει αποδειχθεί ότι το τζίντζερ ή η πιπερόριζα, βοηθάει όσους πάσχουν από μετεωρισμό και αρκετοί ειδικοί της διατροφής συνιστούν τη λήψη του από άτομα που εμφανίζουν μεταγευματική δυσφορία και αίσθημα βάρους στο στομάχι και το άνω ημιμόριο της κοιλιακής χώρας. Το Ginger – Πιπερόριζα για Πεπτική Δυσλειτουργία  περιέχει τιτλοδοτημένο (standardized) εκχύλισμα που περιέχει τα ενεργά συστατικά του τζίντζερ σε συμπυκνωμένη μορφή. Το Ginger Root Extract για το Πεπτικό Σύστημα  διεγείρει την πέψη και είναι χρήσιμο σε διάφορα πεπτικά προβλήματα όπως δυσπεψία, ναυτία, αίσθημα τάσεως του επιγαστρίου κλπ. Κινητοποιεί και τονώνει το κυκλοφοριακό σύστημα. Παρουσιάζει επίσης αντικαταρροϊκές και θερμαντικές ιδιότητες.

 

2 Δοκιμάστε μαστίχα Χίου

 

Οι μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου αναγνωρίζονται ήδη από το 2.500 π.Χ.. Σε όλη τη διάρκεια των ετών, υπάρχουν αναφορές από τον Ηρόδοτο, τον Διοσκουρίδη, αλλά και από τον Γαληνό, ο οποίος τον 2ο αι. μ.Χ. εκθειάζει τις στυπτικές και μαλακτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου, και τη συνιστά στις φλεγμονές του στομάχου, εντέρου και του ήπατος. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη θεραπεία του πεπτικού έλκους. Επίσης με το μάσημα της μαστίχας προκαλείται έκκριση σάλιου και γαστρικού υγρού διευκολύνοντας τη διαδικασία της πέψης. Τα αναβράζοντα Δισκία με Μαστίχα Χίου για το Πεπτικό Σύστημα βοηθούν τον οργανισμό να έχει δύναμη και γερό στομάχι. Χαρίζει ευεξία με απόλυτο φυσικό τρόπο και κάνει πιο εύκολη την πέψη, χάρη στην ελληνική μαστίχα και τις ευεργετικές τις ιδιότητες. Το Mastiha Therapy Συμπλήρωμα Μαστίχας Χίου  βελτιώνει τα κύρια συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως στομαχικό Άλγος (γενικό ή/και λόγω άγχους), οπισθοστερνικός Καύσο (καούρα) και αμβλύ πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα.

 

3 Κάντε ένα απαλό μασάζ

 

Με κυκλικές κινήσεις την περιοχή του στομάχου. Χρησιμοποιήστε αμυγδαλέλαιο και θα σας ανακουφίσει.

 

4 Πιείτε αφέψημα μέντας

 

Η μέντα έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες και την ικανόητα να χαλαρώνει τους μυς του εντέρου και να αυξάνει τις εκκρίσεις των πεπτικών υγρών.

 

5  Δοκιμάστε μελισσόχορτο

 

Βοηθά στο να αποφευχθεί ο τυμπανισμός και μειώνει φουσκώματα και αέρια.

 

6 Μην πιείτε σόδα

 

Δεν βοηθά η κατανάλωση σόδας ή ανθρακούχων ποτών επειδή έχουν ως αποτέλεσμα την κατάποση αέρα. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάπνισμα, το μάσημα της τσίχλας και το να τρώτε πολύ γρήγορα.

 

boxpharmacy.gr