Ευλογιά των πιθήκων: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη – Η Ολλανδία ανακοίνωσε πάνω από 20

Τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη, με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, να κρούει το «καμπανάκι» του κινδύνου για το καλοκαίρι επειδή «οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για πάρτι και φεστιβάλ μέσα στο καλοκαίρι».

 

 

«Εντοπίσαμε πολλούς ασθενείς στην Ολλανδία με ευλογιά των πιθήκων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας ενώ παράλληλα στην Ελβετία το κρούσμα είναι ένα πρόσωπο που μολύνθηκε μέσω «στενής σωματικής επαφής στο εξωτερικό», ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το καντόνι.

 

 

Το πρόσωπο αυτό συμβουλεύτηκε έναν γιατρό επειδή είχε εμφανίσει πυρετό, εξάνθημα και ένιωθε άσχημα, ανακοίνωσε το καντόνι και πρόσθεσε ότι έχει απομονωθεί στο σπίτι του και η νόσος εξελίσσεται με ήπιο τρόπο.

 

 

Το ολλανδικό Ινστιτούτο δεν ανακοίνωσε ακριβή αριθμό ή λεπτομέρειες σχετικά με τους μολυσμένους αλλά είπε ότι περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά το σαββατοκύριακο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ