«Φλερτάρει» με τα 2 ευρώ η βενζίνη

«Kαλπάζει» από τις αρχές του χρόνου η τιμή της βενζίνης, προσεγγίζοντας αυτή τη στιγμή, εκ νέου, τα 2 εύρω το λίτρο μεσοσταθμικά κι ενώ η κρίση στη Μέση Ανατολή εντείνει τις ανησυχίες για την πορεία της το επόμενο διάστημα.  

 

Ενόψει της πασχαλινής εξόδου, ο «πονοκέφαλος» για τους οδηγούς μεγαλώνει, με δεδομένο ότι, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, η βενζίνη διατηρήθηκε ολόκληρο τον χειμώνα πάνω από τα 2 ευρώ.

 

«Βιώνουμε μία τεράστια αύξηση από τις αρχές του έτους» σημείωνε στο CNN Greece o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης εξηγώντας πως από τις 15 Ιανουαρίου 2024 έως και σήμερα, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί πάνω από 22 λεπτά το λίτρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τα τιμολόγια που λαμβάνουν, πολλοί πρατηριούχοι κάνουν προσπάθεια ώστε να «κρατήσουν» την τιμή κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 2 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων (18/4) η μέση πανελλαδική τιμή διαμορφώθηκε στο 1,977 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική φτάνει κατά μέσο όρο το 1,952 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη, το 1,945 ευρώ το λίτρο. Στα νησιά της χώρας καταγράφονται οι πιο υψηλές τιμές, με τις Κυκλάδες να «κρατούν τα σκήπτρα», με τη βενζίνη, μεσοσταθμικά, στα 2,200 ευρώ το λίτρο και τα Δωδεκάνησα να ακολουθούν με 2,132 ευρώ το λίτρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ