«Φούσκα» η υπόθεση «Πυθία» με το δήθεν σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;

Δύο εφημερίδες «Τα Νέα» και η «Καθημερινή» ασχολούνται στα σημερινά φύλλα, της Παρασκευής, με το «κατασκοπικό θρίλερ» με στόχο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τον διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη.

 

 

 

Τα ρεπορτάζ βασίζονται σε αναφορές ανώτατου αξιωματούχου της ΕΥΠ και κάνουν λόγο για δράση τριών προσώπων με στόχο την αποσταθεροποίηση της ΕΥΠ με αποκαλύψεις για τον διοικητή της. Σημειώνεται, επίσης, πως ο ανώνυμος παράγοντας της ΕΥΠ έκανε τις αποκαλύψεις παράλληλα και αυτές δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα, λίγο προτού, όπως αναφέρεται, βγουν στη δημοσιότητα προσωπικές πληροφορίες για τον κ. Ρουμπάτη.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προσωπικές αυτές πληροφορίες, που αποκαλύπτονται μέσω κυρίως περιθωριακού εντύπου -ο εκδότης του οποίου το τελευταίο διάστημα αναζητείται από τις αρχές- κατηγορείται μεταξύ άλλων συγγενής του κ. Ρουμπάτη στη Βόρειο Ελλάδα ότι διαθέτει εταιρεία που προωθεί golden visas στη Τουρκία. Ακόμα ότι διαθέτει 20 εταιρείες στην Ιταλία και πραγματοποιεί μέσω αυτών λαθρεμπόριο μεταναστών ή και ότι ο ίδιος ο Διοικητής… παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες της υπηρεσίας!

 

Τώρα, όσον αφορά στο σχέδιο υπονόμευσης της ΕΥΠ, κρίνεται ως πιθανή η εμπλοκή τρίτων «μη φιλικών» προς την Ελλάδα χωρών, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Κατά τις ανωτέρω πληροφορίες, που επικαλείται η «Καθημερινή», ρόλο ενορχηστρωτή, στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ΕΥΠ, έχουν δύο πρόσωπα που στο παρελθόν ήταν «συνδεδεμένα» με αυτή, καθώς και μια γυναίκα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αξιωματούχος της ΕΥΠ«έχει αρχίσει υπόγειος πόλεμος από ένα παρακράτος που έχει ως βάση το οργανωμένο έγκλημα, την κατασκοπεία ή και τα δύο».

 

Το πρώτο πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι παλιός συνδικαλιστής της ΕΥΠ, με καταλυτικό ρόλο στο παρελθόν στα τεκταινόμενα της οδού Κατεχάκη, που έχει παυθεί οριστικά και για τις επαφές του οποίου έχουν εγερθεί σοβαρά ερωτήματα. Ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ είχε βρεθεί να κατέχει χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα, ενώ έχει κατηγορηθεί για απάτη και για παράνομη παρέμβαση σε αρχείο δεδομένων και συγκεκριμένα στα ψυχομετρικά τεστ των υποψηφίων για πρόσληψη, μερικά εκ των οποίων, όπως αναφέρει η πηγή της υπηρεσίας, έχουν βρεθεί ακόμη και σε... πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

 

Το δεύτερο πρόσωπο διαμένει στο εξωτερικό, καθώς έχει μεν καταδικαστεί για απάτη στην Ελλάδα, αλλά η χώρα στην οποία βρίσκεται αρνείται να τον εκδώσει. Οπως και το πρώτο, έχει στο στόχαστρο την ΕΥΠ και τη διοίκησή της, γιατί αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεργασία μαζί του. Συγκεκριμένα, το 2011-2014 διέμενε στην Κωνσταντινούπολη και τότε ανέφερε πως είχε έλθει σε επαφή με τη ΜΙΤ και έστειλε στην Αθήνα το μήνυμα πως επιθυμούσε να συνεργαστεί με την ΕΥΠ. Πράγματι, η ΕΥΠ επικοινώνησε μαζί του, τον εκπαίδευσε επί διήμερο στην Κω και του όρισε «χειριστή» στη Ρόδο. Όμως, από τα μέσα του 2015 διαπιστώθηκε ότι δεν είχε να εισφέρει κάτι ουσιαστικό και η συνεργασία μαζί του διακόπηκε. Το τρίτο πρόσωπο είναι μια γυναίκα που φέρεται να έχει σχέση με τον τελευταίο.

 

Η υπόθεση Πυθία

 

Παράλληλα, ως «φόντο», βρίσκεται και η υπόθεση «Πυθία» που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και στο σκέλος της περί απόπειρας κατά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με την ανώτατη πηγή της ΕΥΠ να εκφράζει προβληματισμό για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει. Και τούτο, όπως λέγεται, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έγγραφο της ΕΥΠ, του 2009, που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, στο οποίο αναφέρεται η εκτίμηση πως οι πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Αθήνα δεν επιβεβαιώθηκαν έστω και μερικώς. Αντιθέτως, στο έγγραφο διατυπώνεται η εκτίμηση πως στόχος του προσώπου που προσκόμισε το σχετικό υλικό δεν ήταν άλλος από την παραπλάνηση των ελληνικών αρχών.

 

Υπενθυμίζεται, πως η υπόθεση ξεκίνησε από επιστολή (12-1-2009) του Διοικητή Μονάδας Θεσσαλονίκης της ΕΥΠ Γ. Κ., που απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα με αναφορά στην πηγή ΣΘ13. Η πηγή ΣΘ13 ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είχε στοχοποιηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και παρακολουθούνταν η διαδρομή του από την οικία του μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αντιστρόφως.

 

Από την υπόθεση είχαν διαρρεύσει δυο έγγραφα που είχαν δημοσιοποιηθεί στα «Επίκαιρα» και τα οποία από τον τότε Διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή είχαν αποσταλεί στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και στον τότε υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης (και σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Προκόπη Παυλόπουλο. Το δεύτερο επέμενε ότι κλιμάκιο που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και το Μάιο του 2008 για προστασία των τηλεπικοινωνιών του Κ. Καραμανλή διαπίστωσε ότι ομάδα 20 ατόμων χρησιμοποιούσε διάφορα αυτοκίνητα για να παρακολουθεί τον Κώστα Καραμανλή κατά τη διαδρομή από το Μαξίμου στο σπίτι του και αντιστρόφως. Το διάστημα, μάλιστα, 20-26 Απριλίου 2008 έγινε συμπλοκή στη Ν. Μάκρη μεταξύ του κλιμακίου και ατόμων που ανήκαν στην εικοσαμελή ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού. Στη συμπλοκή η ομάδα εγκατέλειψε το όχημα και σε αυτό βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, χάρτες και ξηρά τροφή. Τα υλικά, μάλιστα, δεν έμειναν στη χώρα μας, αλλά μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια της Μόσχας, όπου και εξετάστηκαν. Το δε σχέδιο οργανώθηκε από μυστικές δυτικές υπηρεσίες και «ομόλογη υπηρεσία του Ισραήλ».

 

TheCaller.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ