Γαλλία : Η αστυνομία εξάρθρωσε διεθνή σπείρα που έκλεβε… Lego

Μοιάζει βγαλμένο από παιδική ταινία, όμως είναι 100% πραγματικό: Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρεις Πολωνούς ληστές που προσπάθησαν να κλέψουν… σετ Lego τον Ιούνιο του 2020.

 

Tώρα, οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξητική τάση των κλοπών Lego, προειδοποιώντας επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες και γονείς, σύμφωνα με τον Guardian.

 

Δημοσίευμα της Le Parisien αναφέρει ότι οι ληστές ανήκαν σε συμμορία που συνήθιζε να διαμένει σε ξενοδοχεία κοντά στο Παρίσι, να κάνει βόλτες με αυτοκίνητο μάρκας Audi και στη συνέχεια να κάνει «επιδρομή» σε καταστήματα παιχνιδιών, προκειμένου να εντοπίσει ακριβά σετ Lego και να τα μεταπωλήσει στην Πολωνία.

 

Οι κλέφτες πιάστηκαν την ώρα που λήστευαν ένα κατάστημα παιχνιδιών, αφού πρώτα είχαν αναγνωριστεί σε δυο προηγούμενες ληστείες Lego, το 2019 και το 2020, σε δυο διαφορετικά ευρωπαϊκά καταστήματα παιχνιδιών.

 

Η γαλλική αστυνομία εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία εις βάρος της σπείρας.

 

Η ιδέα ότι τα πλαστικά τουβλάκια έχουν τόσο μεγάλη αξία ώστε να δημιουργηθεί για χάρη τους διεθνές κύκλωμα ληστών, ακούγεται παράξενη – άλλωστε το πιο ακριβό Lego που φτιάχτηκε ποτέ, πουλήθηκε με λιανική τιμή μόλις $800. Όμως αρκετά σετ αποκτούν επιπλέον αξία με την πάροδο του χρόνου.

 

Επιπλέον, ο Γκέρμπεν βαν Ιϊκεν, ειδικός στα Lego και σύμβουλος σε ιστοσελίδες δημοπρασιών συλλεκτικών αντικειμένων, δήλωσε στον Guardian ότι το ενδιαφέρον για την μεταπώληση των Lego έχει αυξηθεί κατακόρυφα στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς:

 

«Δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται επενδύσεις σε τέτοιου είδους κομμάτια, όμως αυτή η αγορά έφτασε σε νέα ύψη λόγω της πανδημίας. Οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι λόγω των περιορισμών και η αγορά παιχνιδιών έχει απογειωθεί».

 

Το φαινόμενο της κλοπής Lego δεν αφορά μόνο τη Γαλλία. Ένας άνδρας φέρεται να απέσπασε σετ Lego αξίας δύο εκατ. δολαρίων στη Φλόριντα, το 2012.

 

Μήπως ήρθε η ώρα να ασφαλίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας;