Γεωλογικό φαινόμενο που μαγεύει: Δείτε από ψηλά τους κόκκινους αμμόλοφους (VIDEO)

Οι κόκκινοι αμμόλοφοι με την πλούσια βλάστηση είναι ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής.

 

 

Θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αφρική ή στην Κίνα, που φημίζεται για τα πολύχρωμα αξιοθέατά της, όμως είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα.

 

 

Η περιοχή ονομάζεται Κοκκινοπηλός, καθώς χρωματίστηκε κόκκινη από την αφρικάνικη σκόνη που μεταφέρθηκε από την έρημο της Σαχάρας και του Σαχέλ. Τα προϊστορικά χρόνια η περιοχή ήταν καλυμμένη με νερό, όπου υπήρχε λίμνη, η οποία αποστραγγίστηκε στην πορεία του χρόνου.

 

Το 1962 ο Έρικ Σ. Χιγκς ανακάλυψε τον εντυπωσιακό τοπίο και βρήκε αντικείμενα από την παλαιολιθική εποχή και την εποχή του χαλκού, που μαρτυρούσαν ότι κάποτε η περιοχή ήταν κατοικήσιμη.

 

 

Οι κόκκινοι λόφοι έχουν ύψος 100-150 μέτρα και βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Ριζοβούνι και Άγιο Γεώργιο. Υπάρχουν δύο τρόποι οι επισκέπτες να φτάσουν στο σημείο. Από έναν δρόμο που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από τη σήραγγα του Αρχαίου Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης και από την οδό Λίμνη Ζηρού – Ριζοβούνι- Στεφάνη.

 

Για να ανεβείτε στους αμμόλοφους της περιοχής Κοκκινοπηλός χρειάζεται να κάνετε πεζοπορία 500 - 1000 μέτρα, όμως η θέα θα σας αποζημιώσει.

 

Δείτε το video: