Γιέκτα Τζαμάλι: Η 17χρονη Ιρανή αθλήτρια της άρσης βαρών «εξαφανίστηκε» στην Ελλάδα

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών Εφήβων – Νεανίδων ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την Ιρανή αθλήτρια, Γιέκτα Τζαμάλι, να… εξαφανίζεται, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

 

 

Η 17χρονη Γιέκτα Τζαμάλι βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και την Κρήτη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών και σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα από το Ιράν τα.. ίχνη της ξαφνικά χάθηκαν την τελευταία ημέρα των αγώνων.

 

 

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο Ιράν ανέφεραν ότι η Τζαμάλι (σ.σ. στη διοργάνωση που έγινε στο Ηράκλειο πήρε το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ, ενώ ήταν τέταρτη στο σύνολο) έφυγε από το σημείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της χώρας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, την ώρα που συναθλήτρια της έδινε αγώνα.

 

 

Όπως εικάζεται σε δημοσιεύματα του Ιράν, η Τζαμάλι βρήκε ευκαιρία για να διαφύγει καθώς δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της. Η αθλήτρια δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ούτε έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης καθώς μπορούσε να ταξιδέψει εντός Sengen.

 

 

 

Την ίδια στιγμή, στα social media φίλων της, υπάρχουν αναφορές για δυσαρέσκεια της νεαρής αθλήτριας, «καταπιεστική μεταχείριση» από την ομοσπονδία της, αλλά και οργή από τις χαμηλές αποδοχές της. Εκπρόσωπος της ομάδας της, ωστόσο, τόνισε πως το πιθανότερο είναι να προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, για πολιτικούς λόγους.

 

 

Αξιωματούχοι της εθνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών του Ιράν (IRIWF) ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της Τζαμάλι, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια χρήσιμη πληροφορία. «Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε η Ζαχρά Πουραμίν, αντιπρόεδρος του IRIWF, στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

 

 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε Μέσα του Ιράν, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στο πρόσφατο παρελθόν, μία παίκτρια του χάντμπολ, δύο ποδοσφαιρίστριες και μία αθλήτρια της κωπηλασίας, είχαν πράξει το ίδιο, καθώς δεν ήθελαν να φορούν την χιτζάμπ όπως τους επέβαλε το καθεστώς. Την τελευταία 3ετια πάνω από 20 αθλητές της χώρας προχώρησαν σε ανάλογη κίνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ