H “Οδύσσεια” ενός ανθρώπου που απλά ήθελε να πάει στη Θάσο…

Προσπάθησε να κάνει τις διακοπές του στην Θάσο. Για οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο αυτό θα ήταν μία εύκολη υπόθεση, όχι όμως και για τον Δημήτρη Αντωνίου ο οποίος βρίσκεται εδώ και 14 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Σε μία ανάρτηση-καταπέλτη στο facebook που συζητήθηκε πολύ ο Δημήτρης Αντωνίου λέει: «Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μεσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί; Είπα εφέτος να προσπαθήσω να ‘’κάνω διακοπές’’ 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα "γιατί να μην πάω και σε ένα νησί;".

 

Τα βάσανά του όμως, ξεκίνησαν όταν μπήκε στο πλοίο για τη Θάσο όπου δεν προβλέπεται θέση και τρόπος για να ανέβει στο κατάστρωμα ένας άνρθωπος με αναπηρικό αμαξίδιο: «Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου».

 

Του έκαναν και «χάρη» που έμεινε στο αυτοκίνητο: «Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ‘’αναγκάστηκαν’’ να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες και να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα»...

 

Ντοπή!

 

Πηγή: protothema