Χανιά: Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο. Εκκενώνονται σπίτια

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο, στη Σούδα. Εκκενώθηκαν σπίτια και ένας παιδικός σταθμός.

 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (23/4) και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Σούδας, στην Εθνική οδό, στον κόμβο που οδηγεί προς τον Ναύσταθμο και οδήγησε στην εκκένωση οικισμών στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο.

 

Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους στον Ναύσταθμο, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους.

 

Φωτιά στη Σούδα

 

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.25 και καίει χαμηλή βλάστηση σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

 

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σούδα Χανίων. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 23, 2024

 

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό, με τα οχήματα να οδηγούνται προς Μαλάξα.

 

ZARPANEWS.GR

 

ZARPANEWS.GR

 

Κλιμάκιο της Αστυνομίας υπάρχει επίσης στον κόμβο της Σούδας, ο οποίος είναι κι εκείνος κλειστός.

 

ZARPANEWS.GR

 

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική δίνει μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα Μεγάλα Χωράφια, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 

ZARPANEWS.GR

 

ZARPANEWS.GR

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί οι κατοικίες του Ναυστάθμου ενώ έχει εκκενωθεί κι ο παιδικός σταθμός με τα παιδιά και τους καθηγητές να μεταφέρονται στην πλατεία της Σούδας.

 

ZARPANEWS.GR

 

ΣΥΡΑΓΩ ΛΙΑΤΣΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ