Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της Χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επικείμενες Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, υπογραμμίζοντας πως οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της Χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00, όπως επίσης και την Κυριακή 2 Ιουνίου 00:00 ως τις 24:00 μ.μ.
Καθίσταται, δηλαδή, εμφανές πως δεν καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων στη μετάβασή του στο Δήμο ψηφοφορίας. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι “ξεκλέβουμε” περισσότερο χρόνο για το ταξίδι, αναχωρώντας από την Παρασκευή ή το Σάββατο και όχι την ημέρα των εκλογών.
Επιπλέον, η σχετική Ανακοίνωση του Υπουργείου εξειδικεύει πως χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:
•Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
•Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου
• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
* Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση - Σκάρφεια
• Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
• Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
• Εγνατία Οδός
• Αττική Οδός.
Όσον αφορά ειδικά τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευσή τους στους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00 μ.μ.,καθώς και από την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 6:00 π.μ. έως και την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00 μ.μ.Σημειώνεται, ότι για αυτούς η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.