Χρυσοβελώνη: Έπαιρνα το επίδομα ενοικίου, αλλά δεν τίθεται θέμα ηθικής

Μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, οι οποίες έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τις αποκαλύψεις πως ακόμη τρία πρόσωπα, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε κυβερνητικά σχήματα τα τελευταία  χρόνια, έπαιρναν το επίδομα ενοικίου, ακόμη ένα όνομα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτό της Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

 

 

Σε έγγραφο από τη Διαύγεια που έφερε στο φως ο ΣΚΑΪ, αναφέρεται πως το ποσό των 11.200 ευρώ είχε δεσμευτεί τον Φεβρουάριο του 2016 για την κάλυψη της διαμονής του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων. Από τη θέση πέρασαν ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως εισέπραξε μόνο 350 ευρώ – από τα 7.000 που είχαν δεσμευτεί για τις ανάγκες του, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία παρέμεινε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016 στο πόστο, και ο Νίκος Μαυραγάνης.

 

Η πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παραδέχθηκε πως και η ίδια είχε λάβει το επίδομα, όμως τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ηθικής - απαντώντας εμμέσως στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού - και προβλεπόταν από τον νόμο. Επεσήμανε δε πως μπορεί να αποδείξει πως από τότε που μπήκε στον πολιτικό στίβο η οικονομική της κατάσταση έχει απομειωθεί σημαντικά.

 

Μιλώντας στο magnesianews.gr, η κ. Χρυσοβελώνη επεσήμανε πως είναι κάτοικος Βόλου και δεν διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα γι’ αυτό και έλαβε το επίδομα για τους έξι με οκτώ μήνες που ήταν υφυπουργός.

 

Η ίδια εξήγησε πως το ύψος του ποσού που έλαβε αφορά την ενοικίαση ενός οικήματος και την πληρωμή του εξοπλισμού του σπιτιού. Όπως διευκρίνισε μάλιστα τα σπίτια δεν διατίθενται για ενοικίαση λίγων μηνών και ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει ποσό μεγαλύτερο απ’ αυτό που απαιτείται για τους μήνες που ο εκάστοτε υπουργός θα παραμείνει στη θέση του.

 

«Έμενα και στο Caravel και πλήρωνα με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή των Ελλήνων με το ξενοδοχείο για τη φιλοξενία των Βουλευτών από την περιφέρεια. Είχα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές», είπε συγκεκριμένα η ίδια και τόνισε πως δεν έχει κανένα ακίνητο στην Αθήνα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως κατοικία, μόνο μερίδιο κάποιων καταστημάτων που κληρονόμησε από την μητέρα της.

 

Πηγή:CNN.Gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ