Η άγνωστη σχέση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με το Λουτράκι

Την νυν πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου, εισήλθε στο ΣτΕ ως εισηγήτρια (τον Νοέμβριο του 1982) και ακολούθως προήχθη διαδοχικά σε πάρεδρο (1988) και σύμβουλο (2000). Τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2015, ενώ από τον Οκτώβριο του 2018 βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας. Η όπως όλα δείχνουν πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, χειρίστηκε αρκετές και σοβαρές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της στο ΣτΕ.

 

Πρώτο Μνημόνιο:

 

Τότε πρόεδρος ήταν ο  Παναγιώτης Πικραμμένος, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ μεταξύ των δικαστών ήταν και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Το ΣΤΕ τόνισε με τη θετική ψήφο της ότι το πρώτο Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και διεθνείς συμβάσεις.

 

Σκουριές και καταργήσεις μισθών

 

Στις αρχές του 2015, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τη συνέχιση των έργων στις Σκουριές. Κάτοικοι της περιοχής είχαν προσφύγει κατά των δραστηριοτήτων της αναδόχου εταιρείας που σύμφωνα με αυτούς είχαν προκαλέσει τεράστιες περιβαλλοντικές ζημιές στην περιοχή της Χαλκιδικής. Εισηγήτρια του Ε’ Τμήματος ήταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

 

Τον περασμένο Ιούλιο στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την κυρία Σακελλαροπούλου, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας  έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων «τεκμηριώνεται επαρκώς».

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών

 

Επικριτές της στο διαδίκτυο και ειδικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της καταλογίζουν ότι δεν εξέτασε τη συμφωνία των Πρεσπών, ως όφειλε.

 

Η απόφαση του ΣτΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν προέδρευε η κυρία Σακελλαροπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, που δεν μπορούν να υποβληθούν στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Η μαρίνα του Λουτρακίου

 

Όπως αποκάλυψε ο Λουτρακιώτης δικηγόρος, Νίκος Λόης στο λογαριασμό του στο facebook, η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ήταν εισηγήτρια του Ε Τμηματος του ΣτΕ και εισηγήθηκε να απορριφθούν οι αιτήσεις του Νίκου Λόη και άλλων, για την ακύρωση της απόφασης Σαμαρά, ως Υπουργού Πολιτισμού και του ΚΑΣ, οι οποίοι αποφάσισαν να μην γίνει ο Τουριστικός Λιμένας Λουτρακίου (ΜΑΡΙΝΑ), επειδή θα προκαλούσε έμμεση οπτική βλάβη στους επισκέπτες της Αρχαίου Διόλκου.

 

Καλησπέρα. Η κυρία Σακελλεροπούλου ήταν εισηγήτρια του Ε Τμηματος του ΣτΕ και εισηγήθηκε να απορριφθούν οι αιτήσεις, εμού και άλλων συνδημοτών μου, για την ακύρωση της απόφασης Σαμαρά, ως Υπουργού Πολιτισμού και του ΚΑΣ, οι οποίοι αποφάσισαν να μην γίνει ο Τουριστικός Λιμένας Λουτρακίου (ΜΑΡΙΝΑ), επειδή θα προκαλούσε έμμεση οπτική βλάβη στους επισκέπτες του Αρχαίου Διόλκου, ( ο οποίος σημειωτέον έχει βυθιστεί), λόγω της μεγάλης ακτογραμμής του έργου της Μαρίνας(!!!). Έτσι δεν έγινε η δημόσια επένδυση , αξίας 60 εκατομμυρια ευρώ , για ορισμένους, και γιαυτό σήμερα η Κοινοπραξία θέλει να ξεχαστεί η υποχρέωση αυτή(!!!) . Έγινε η κα Σακελλαροπούλου, αμέσως, μετά την απόφαση, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ και έπειτα Πρόεδρος του ΣτΕ, χωρίς να υπονοώ κάτι. Τώρα θα γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή ήταν προστάτης του περιβάλλοντος και γυναίκα Δικαστής. Ελπίζω να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας , από ό,τι υπερασπίστηκε την δημόσια επενδυση του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου. Πάντως , παρά την πικρία μου, εύχομαι να έχει τα κότσια να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.