Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο ηθοποιό

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετούν τον «αιώνιο έφηβο» Κώστα Βουτσά συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες που τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του. 

 

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έδωσε το «παρών» στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. 

 

Στην κηδεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ελένη Φιλίνη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Κρίστη Τσολακάκη, ο Βασίλης Θωμόπουλος, η Μαρία Σολωμού, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο Λάκης Λαζόπουλος.

 

«Πίστευες πως για να ανθίσει ο άνθρωπος θέλει φτερά. Η αγωνιστική σου παράδοση, το χρέος σου απέναντι της, η πεποίθηση πως το ιδανικό ενός καλύτερου κόσμου μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε έφεραν στο ΚΚΕ. "Δεν είμαι κομμουνιστής" έλεγες γιατί χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση να είναι κανείς κομμουνιστής, "αλλά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ψηφίζω ΚΚΕ¨"», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, κατά τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε. 

 

«Θα λείψεις από όλο τον κόσμο αλλά όσοι αγαπήθηκαν πάντα θα ζουν. Και συ που αγαπήθηκες πολύ θα είσαι πάντα παρών. Θα είσαι πάντα μαζί μας καθώς η ζωή θα συνεχίσει την κίνηση της μέχρι να ανθίσει ο άνθρωπος όπως κάθε συ το ονειρεύτηκες».

 

Παρούσα και αντιπροσωπία της ΑΕΚ, καθώς η οικογένεια του Κώστα Βουτσά ζήτησε από τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη, να εκφωνήσει έναν από τους επικήδειους στη μνήμη του πολυαγαπημένου ηθοποιού.

 

Η σύζυγός του, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία ο Κώστας Βουτσάς ήταν παντρεμένος εδώ και τέσσερα χρόνια και είχαν αποκτήσει τον γιο τους Φοίβο, έφτασε πριν από τις 10:00, υποβασταζόμενη.

 

Συγκλονισμένη και η κόρη του, Σάντρα, από το γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ.

 

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ο τάφος του Κώστα Βουτσά θα είναι ανάμεσα σε εκείνους του Στράτου Διονυσίου και του Δημήτρη Μητροπάνου.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ