Η Ελλάδα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος είναι ο Τζέιμς; Τον μάθαμε κι αυτόν – Είναι ένας παίκτης του survivor ο οποίος έτυχε υποδοχής… μεσσία, κατά την επιστροφή του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Ρόδο

 

Για να πω την αλήθεια, μέχρι προχθές αγνοούσα την ύπαρξή του. Τον έμαθα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media. Ο άνθρωπος είναι ένας παίχτης του Survivor του ΣΚΑΪ που αποχώρησε από το ριάλιτι, οικειοθελώς, πριν από μερικές ημέρες και επέστρεψε στο νησί του, στη Ρόδο.

 

Η υποδοχή που του επεφύλαξαν εκατοντάδες συμπολίτες του ήταν υποδοχή ήρωα. Ο κόσμος διψάει για ήρωες. Ήρωες του «ότι να’ ναι». Αρκεί να έχουν βγει σε κάνα τηλεπαιχνίδι, να είναι influencers, να γουστάρουν να παίζουν τραπ, να έχουν συμμετάσχει σε κάνα διαγωνισμό μαγειρικής, να είναι πανελίστες σε καμιά εκπομπή της κακιάς ώρας, να κλωτσάνε κάνα κλωτσοσκούφι, τέτοια πράγματα.

 

Αυτά είναι τα είδωλα της σημερινής νεολαίας.

 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ροδιακοί κάποιους τους άφησαν άναυδους.

 

Εμένα προσωπικά, όχι. Το φαινόμενο είναι σύνηθες. Στην πλατεία Φαληρακίου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου αυστηρά με μάσκες που καλωσόρισαν τον Τζέιμς, ο οποίος δεν έχανε την ευκαιρία να μιλάει στο παιχνίδι για τη Ρόδο, το χωριό του τις Καλυθιές και το Φαληράκι.

 

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον Τζέιμς ως τον νικητή του φετινού Survivor, αφού δεν ήταν μόνο ο πρώτος στα αθλήματα στους 5 μπλε παραμένοντες στο παιχνίδι, αλλά εντυπωσιάζοντας το τηλεοπτικό κοινό για την ακεραιότητά του, τον χαρακτήρα του, τον ύμνο της φιλίας και της ευφυίας του». Άναψαν μέχρι και καπνογόνα.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες υπήρξαν γονείς που πήραν τα παιδιά τους να πάνε να δουν τον Τζέιμς!!!

 

Τα ίδια βέβαια έγιναν στο παρελθόν και με άλλους νικητές τέτοιων παιχνιδιών οι οποίοι ήταν και παντελώς ατάλαντοι. Κάποιοι μάλιστα από δαύτους τους παντελώς ατάλαντους έφτασαν να γίνουν τραγουδιστές ή ακόμα και βουλευτές… Δεν λέω, μπορεί ο Τζέιμς να είναι χρυσός άνθρωπος και ταλαντούχος.

 

Δεν ξέρω που μπορεί να είναι καλός, αλλά κανείς δεν μας το είπε. Σημασία έχει ότι έπαιζε σε ένα ριάλιτι.

 

Αυτή η χώρα λοιπόν διψάει για ήρωες της television. Κατανοητό. Όμως μετά μην αναρωτιέστε «γιατί φτάσαμε ως εδώ;». Όλα είναι θέμα επιλογών αδέρφια μου…