Η Φινλανδία απαντά στη Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για πυρηνικά»

Η Φινλανδία «είναι κυρίαρχο κράτος και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την ασφάλεια και την άμυνά της» απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας στο Newsweek, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα «κόψει» το ρεύμα από αύριο Σάββατο (14.5.2022)

 

 

 

«Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που εμπλέκονται στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι προετοιμασμένη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και στρατιωτικά μέσα πίεσης» πρόσθεσε το φινλανδικό ΥΠΕΞ.

 

 

Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική προετοιμασία της Φινλανδίας σε ρωσικά αντίποινα, μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, καθώς η DailyMail αναφέρει πως το Ελσίνκι έχει ετοιμάσει 500 υπόγεια οχυρά με ειδική κατασκευή για ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση! Σε αυτά θα μπορούν να βρουν καταφύγιο έως και 900.000 άνθρωποι -300.000 περισσότεροι, δηλαδή, από τον πληθυσμό της πρωτεύουσας.

 

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο, αποκάλυψε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ σχεδιάζει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να συζητήσουν τις απειλές της Ρωσίας για τα εδάφη της Φινλανδίας, σε ενδεχόμενη ένταξη του Ελσίνκι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

 

 

Με τη ρωσική κυβέρνηση να «διατυμπανίζει» ότι ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αποτελέσει «απειλή για τα εδάφη της» και θα φέρει τη Φινλανδία απέναντι από τη Ρωσία, ο Φινλανδός πρόεδρος,, σχεδιάζει να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να ανταλλάξουν απόψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ