Η Φίνος Φιλμ τρολάρει εκλογές και τρομοκράτες

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε και η Φίνος Φιλμ, καθώς μοιράστηκε στα social media απόσπασμα από την ταινία «Ο Τρομοκράτης» του 1975, με τον Κώστα Βουτσά να συζητάει με δύο φίλους την ίδρυση ενός κόμματος.

 

Η ταινία της Φίνος Φιλμ γυρίστηκε και προβλήθηκε μετά την περίοδο της δικτατορίας και αφορά τις εκλογές, καθώς πραγματεύεται την προσπάθεια τριών φίλων να ιδρύσουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα.

 

Η υπόθεση της ταινίας

 

Τρεις φίλοι μετά τη Δικτατορία φτιάχνουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απάγουν έναν πλούσιο και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν χρήματα. Τελικά όμως διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του πλούσιου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και οι ίδιοι δεν θέλουν να τον σκοτώσουν.

 

«Εκλογές 2023: «Ενωμένη». Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του «Τρομοκράτη» (1975) είχε αν μη τι άλλο… όραμα. Μείνετε συντονισμένοι για απολαυστικά προεκλογικά «σφηνάκια» με την διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ!», γράφει για το βίντεο η Φίνος Φιλμ στο Instagram.

 

Η ιδέα του Νίκου Δαδινόπουλου, που στην ταινία ενσαρκώνει το ρόλο του Περικλή Αθανασίου, να ιδρύσουν «ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του λαού, την Ηνωμένη Δεξιό-κέντρο-αριστερά», δεν ενθουσιάζει τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος ακούγεται να απαντάει: «Μην βάζεις ηνωμένη, δεν πάει γούρι. Όσοι χρησιμοποίησαν τη λέξη “ηνωμένη”, δεν τους πήγε γούρι».

 

Το απόσπασμα της ταινίας που μιλά για... εκλογές και τρομοκράτες είναι επίκαιρο!

 

Δείτε το βίντεο: