Η Νέα Ζηλανδία διδάσκει ξανά: Σε ρόλο... νταντάς, ο πρόεδρος της Βουλής ταΐζει νεογέννητο βουλευτή

Την ώρα που οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας συζητούσαν για τις τιμές των καυσίμων, ο πρόεδρος του σώματος Τρέβορ Μάλαρντ ζητούσε να επικρατήσει ησυχία γιατί... τάιζε τον μικρό Τουτανεκάι, τον μόλις έξι εβδομάδων γιο ενός βουλευτή.

 

 

Το γύρο του κόσμου έκαναν βίντεο και εικόνες τού προέδρου, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε στο ελάχιστο τα… προεδρικά του καθήκοντα. Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούγεται να προειδοποιεί ένα βουλευτή για το ότι ο χρόνος του έχει εξαντληθεί.

 

 

«Κανονικά, η καρέκλα του προέδρου χρησιμοποιείται από προεδρεύοντα μέλη του κοινοβουλίου, ωστόσο σήμερα την κατέλαβε ένας VIP», τουίταρε ο Μάλαρντ, μαζί με τη φωτογραφία του όπου ταΐζει με μπιμπερό το μωρό, του οποίου ο μπαμπάς είχε μόλις επιστρέψει στα έδρανα από την άδεια… πατρότητας!

 

 

«Υπάρχουν φορές που μπορώ να φανώ χρήσιμος» αστειεύτηκε στο Reuters ο Μάλαρντ προσθέτοντας ότι, όποτε μπορεί, προσπαθεί να βοηθάει τους βουλευτές που έχουν μαζί τους στην αίθουσα τα παιδιά τους.

 

«Νέα Ζηλανδία, μπορεί να είσαι μικρή χώρα, όμως δίνεις τεράστιο μάθημα στον κόσμο!», «Ευχαριστούμε που κανονικοποιείτε την οικογένεια», μεταξύ των Tweets που επαινούσαν την πρωτοβουλία. 

 

 

 

Μπορεί η εικόνα στα μάτια των πολλών να ξενίζει, ωστόσο, στη Νέα Ζηλανδία είναι μάλλον συνήθης. Άλλωστε, πέρυσι η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερνέγραψε ιστορία ως η πρώτη πρωθυπουργός στην παγκόσμια ιστορία που πήρε άδεια μητρότητας και η δεύτερη αιρετή ηγέτης στον κόσμο που γέννησε ενώ ασκούσε το αξίωμά της. Μετά από μερικές εβδομάδες επέστρεψε στα πρωθυπουργικά καθήκοντα, ενώ ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της, Κλαρκ Γκέιφορντ έμεινε στο σπίτι με τη μικρή Νέβε Τε Αρόχα.

 

 

Η κόρη τους δε, έγινε τον Σεπτέμβριο πρωτοσέλιδο όταν συνόδευσε την μητέρα της στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

 

 

AP 18268547788621

AP Photo/Craig Ruttle

 

 

Ο Μάλαρντ, ένας βετεράνος πολιτικός και πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, ο οποίος έχει και έξι εγγόνια, ελπίζει ότι περισσότερα μέλη της βουλής θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

 

 

«Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ενισχύει την θετική ατμόσφαιρα του εργασιακού περιβάλλοντος», λέει και προσθέτει ότι συναντάει τακτικά μωρά στους διαδρόμους της εξουσίας, ακόμη και στην εσωτερική πισίνα της βουλής.

 

cnn.gr