Instagrammer κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από βουτιά σε τοξική λίμνη «παράδεισο»

Μια ειδυλλιακή, τυρκουάζ λίμνη στην Ισπανία έχει γίνει το νέο αγαπημένο spot για τους Instagrammers, που συρρέουν σε ορδές για να φωτογραφηθούν σ’ αυτή.

 

 

Μόνο που η λίμνη Monte Neme στην περιοχή της Γαλικίας στη βορειοδυτική Ισπανία δεν είναι αυτό που δείχνει: στην πραγματικότητα, και παρά την ομορφιά της, είναι ένας τοξικός σκουπιδότοπος.

 

 

Η λίμνη αποτελεί απομεινάρι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενός ορυχείου ορυκτών βολφραμίου και το κυανό του χρώμα είναι αποτέλεσμα χημικής μόλυνσης. Μάλιστα, της έχουν δώσει το προσωνύμιο «Τσερνομπίλ της Γαλικίας» και πρόσφατο περιστατικό με Instagrammer που βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από βουτιά σ’ αυτή έφερε στη δημοσιότητα το φλέγον ζήτημα της αυξημένης επικινδυνότητας από την επίσκεψη τόσων τουριστών.

 

 

Η εφημερίδα Publico έκανε γνωστό το περιστατικό όπου Instagrammer που βούτηξε στα νερά της λίμνης για μια φωτογραφία, αρρώστησε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Όπως περιγράφει η ίδια, μετά τη βουτιά της άρχισε να κάνει εμετούς και έβγαλε εξανθήματα στο δέρμα της που επέμειναν για δυο εβδομάδες.

 

 

Στη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram, ένας χρήστης, γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη λίμνη, της έγραψε: «Συγχαρητήρια που κολύμπησες σε ένα άκρως τοξικό σκουπιδότοπο ενός ορυχείου βολφραμίου. Χωρίς αμφιβολία, ο Δαρβίνος θα ήταν περήφανος για εσένα».

 

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, περισσότεροι από ένας επισκέπτες της λίμνης πρέπει να έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο με δερματολογικές παθήσεις και προβλήματα στο πεπτικό. Βεβαίως, πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν την πραγματικότητα για τη λίμνη Monte Neme.

 

 

Ακόμα κι έτσι, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, οι πιο αφοσιωμένοι influencers δείχνουν αμετανόητοι: όπως δήλωσε στη Publico μια Instagrammer «αυτή η φωτογραφία άξιζε» – παρά τα εξανθήματα (!).

 

 

 

peoplegreece.com