Καιρός: Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας έως 15 βαθμούς αύριο

Αγριεύει από αύριο το πρωί ο καιρός. Οι ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν «βουτιά» της θερμοκρασίας. Θα φτάσει τους 15 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας στη δυτική Μακεδονία. Έρχονται χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο...

 

Όσο χαρήκατε τις ηλιόλουστες μέρες, τις χαρήκατε. Τις επόμενες ώρες ο καιρός αλλάζει πρόσωπο και όλη η χώρα μπαίνει στην… κατάψυξη! Η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» που σε κάποιες περιοχές θα φτάσει και τους 15 βαθμούς, θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ το χειμωνιάτικο σκηνικό συμπληρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι.

 

Ο καιρός αλλάζει από το πρωί της Τετάρτης (05.02.2020). Θα επηρεαστεί από τις ψυχρές αέριες μάζες που θα «σαρώσουν» από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

 

Σύμφωνα με το meteo.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας, με τη χώρα να μένει στην… κατάψυξη τουλάχιστον έως την Παρασκευή (07.02.2020), όταν και αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

 

Σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία η συνολική πτώση της θερμοκρασίας θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 15 περίπου βαθμούς, ενώ στα περισσότερα ηπειρωτικά η πτώση θα είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών.

 

Δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε οκτώ μεγάλες πόλεις…

 

 

Χιόνια και στα… χαμηλά

 

Οι χιονοπτώσεις που έρχονται μαζί με τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσουν από τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Αρχικά, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου.

 

Στα υπόλοιπα τμήματα των περιοχών αυτών, καθώς επίσης και στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, θα βρέξει.

 

Από το πρωί της Τετάρτης οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

 

Την Πέμπτη (06.02.2020) χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

 

Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και της Ανατολική Στερεά Ελλάδα, χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδα, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης.

 

Στην Αττική αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες από το πρωί της Πέμπτης ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού έως το πρωί της Τετάρτης.

 

Θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ αναμένονται στα πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι θα στραφούν κατά της διάρκεια της Τετάρτης σε βορειοδυτικούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ