Κακοκαιρία με βροχές και μποφόρ

Προσοχή συνίσταται από τους μετεωρολόγους για τα φαινόμενα που φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας. 

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ιδιαίτερα ενισχυμένοι στα πελάγη με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

 

Οι νοτιοδυτικοί και δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κυματισμό, δημιουργώντας μάλιστα ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές

 

Από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζακύνθου - Κυλλήνης και Πόρου -(Κεφαλονιάς) Κυλλήνης λόγω των θυελλωδων ανέμων που πνέουν στη περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα δύο νησιά το απαγορευτικό ισχύει έως τις 6 το απογευμα.

 

Εν τω μεταξύ, «δεμένα» παραμένουν από χθες το βράδυ τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των φαινομένων σήμερα, οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται στα δυτικά, αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια, αλλά και επηρεάζοντας εν συνεχεία τα περισσότερα τμήματα της χώρας.

 

Τα φαινόμενα αναμένονται έντονα αρχικά στην Ήπειρο, στο Βόρειο Ιόνιο και τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Θράκη και αργότερα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά ανανμένεται να συνεχιστούν και αύριο, «χτυπώντας» κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ