«Κανίβαλος» γαλαξίας πλησιάζει την Γη

Ένα εφιαλτικό σενάριο που έχει αφήσει άναυδους τους επιστήμονες.

Η Γη και ότι υπάρχει στο ηλιακό μας σύστημα μπορεί να γίνουν σύντομα τροφή για έναν «κανίβαλο» γαλαξία, ο οποίος καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του.

Όπως αναφέρει το Journal Nature, οι αστρονόμοι αντιμετωπίζουν τον γαλαξία της Ανδρομέδας με δέος και επιφυλακτικότητα, καθώς πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τον πλανήτη μας.

Το εφιαλτικό σενάριο, θέλει τον γαλαξία της Ανδρομέδας να καταστρέφει τα πάντα από όσα γνωρίζουμε ενώ το άρθρο αναφέρει πως υπάρχει πολύ κακό ιστορικό μιας και στο παρελθόν ό,τι έχει βρεθεί στο δρόμο του έχει εξαφανιστεί.

Οι αστρονόμοι παρατήρησαν μέσα από 5 διαφορετικά τηλεσκόπια στον πλανήτη μας την πορεία της Ανδρομέδας ενώ το φρικιαστικό της υπόθεσης είναι πως εντόπισαν και θραύσματα άλλων γαλαξιών μέσα στον «κανίβαλο» γαλαξία.

«Η Ανδρομέδα είναι πολύ μεγαλύτερος και πιο σύνθετος αστερισμός από τον δικό μας. Αυτό μαρτυρά πως έχει κανιβαλίσει άλλους γαλαξίες, πιθανότατα πολύ μεγαλύτερους και από τον δικό μας», σχολίασε ο αστρονόμος του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Dougal Mackey.

O Mackey και η ομάδα του έχουν επικεντρωθεί σε 92 θραύσματα που βρήκαν μέσα στον γαλαξία της Ανδρομέδας, αποδεικνύοντας πώς οι θεωρίες των επιστημόνων έχουν βάση και μάλιστα ισχυρή.

Πότε όμως θα γίνει η μοιραία συνάντηση του γαλαξία μας με την Ανδρομέδα;

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, αυτό δεν αναμένεται να συμβεί μέσα σε αρκετούς αιώνες, οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι...

 

newsbomb.gr