Καταστροφική πυρκαγιά σε βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριo

Στάχτη έγινε μεγάλο τμήμα ενός από τα διασημότερα εστιατόρια της Γερμανίας, του βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin "Schwarzwaldstube" στο Μπάιερσμπρον στο Μέλανα Δρυμό.

 

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και αποτέφρωσε μεγάλο τμήμα του εστιατορίου, που φιλοξενείται στο ιστορικό ξενοδοχείο Traube Tonbach προκαλώντας ζημιές που υπολογίζονται σε επταψήφιο νούμερο, σύμφωνα με την αστυνομία. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς από την πυρκαγιά, που τέθηκε μεν υπό έλεγχο από ισχυρή δύναμη άνω των 150 πυροσβεστών, αλλά το κτίριο κινδυνεύει να καταρρεύσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε τη φωτιά.

 

Το εστιατόριο διατηρούσε τα τρία αστέρια Michelin από το 1993 που πρωτοβραβεύτηκε, περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο στη Γερμανία. Η Michelin το περιέγραφε ως έναν «πραγματικό θεσμό», που παραμέει πιστός στην κλασική Γαλλική παράδοση μαγειρικής, αλλα προσφέρει «δικές του σύγχρονες παραλλαγές με κάθε πιάτο».

 

«Φυσικά και πονούμε πολύ», είπε ο Χάινερ Φινκμπάινερ, στην οικογένεια του οποίου ανήκει το εστιατόριο και το ξενοδοχείο Trabue Tonbach. «Αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν τραυματίστηκε κανείς. Όλα τα άλλα μπορούν να ξαναφτιαχτούν», πρόσθεσε. Μόνον δέκα εστιατόρια στη Γερμανία καυχώνται για τα τρία αστέρια Michelin τους, εκ των οποίων άλλο ένα στην ίδια περιοχή με το Schwarzwaldstube, το Restaurant Bareiss.

 

 

iefimerida.gr