Κερκίνη: Διεθνές βραβείο για εκπληκτική φωτογραφία με πελεκάνο (εικόνες)

Ο δαλματικός πελεκάνος προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια της λίμνης Κερκίνης και ανοίγει τα φτερά του για να πετάξει. Ο φωτογραφικός φακός της Βρετανίδας Carol Steele αιχμαλώτισε τη στιγμή και η εκπληκτική φωτογραφία απέσπασε το πρώτο βραβείο στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση παρατήρησης πουλιών και οικοτουρισμού «Birdfair» στη Μεγάλη Βρετανία.

 

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου στην πόλη Oakham, με την ενεργό συμμετοχή και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης ορνιθοπαρατηρητών και φυσιολατρών παγκοσμίως, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, στελέχη Εθνικών Πάρκων, κυβερνητικών οργανισμών, περιβαλλοντικών οργανώσεων, εξειδικευμένων ταξιδιωτικών γραφείων, εκδοτικών οίκων, εταιρειών εξοπλισμού για τους παρατηρητές κ.ά.

 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος, δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου, που αναδεικνύει και τη λίμνη Κερκίνη ως έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους προορισμούς για την παρατήρηση του δαλματικού πελεκάνου, αλλά και άλλων σπάνιων ειδών της ορνιθοπανίδας.

 

 

«Κάθε έτος η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι αυξητική, συνεισφέροντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού οι παρατηρητές πουλιών και οι περιηγητές ταξιδεύουν όλο τον χρόνο. Η λίμνη Κερκίνη, το Δέλτα Αξιού και Αλιάκμονα και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι προορισμοί με μοναδικά και αυθεντικά τουριστικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχουν αναδειχθεί επαρκώς. Γι’ αυτό, έχουμε εντάξει στο νέο μας στρατηγικό σχεδιασμό συμμετοχές σε ειδικές, εναλλακτικές εκθέσεις, καθώς και παραγωγή νέων θεματικών προϊόντων (έντυπα, οπτικοακουστικό υλικό κτλ) για την προβολή τους», σημείωσε.

 

 

Κερκίνη: Διεθνές βραβείο για εκπληκτική φωτογραφία με πελεκάνο (pics)

 

 

Κερκίνη: Διεθνές βραβείο για εκπληκτική φωτογραφία με πελεκάνο (pics)

 

ethnos.gr