Κι άλλο συμβάν από τους Τούρκους, στην ίδια περιοχή!

Άλλο συμβάν, αυτή τη φορά από το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, στην ίδια περιοχή, είχε προηγηθεί της υπερπτήσης του ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω, σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία”.

 

Πρόκειται για ένα άγνωστο περιστατικό το οποίο έρχεται στο φως λόγω του περιστατικού στη Ρω. Το συμβάν έγινε πριν μερικές ημέρες και πάλι στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, αυτή τη φορά στη νησίδα Στρογγύλη, η οποία βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο του συμπλέγματος.

 

Στο περιστατικό αυτό πρωταγωνίστησε ένα πολεμικό πλοίο των Τούρκων το οποίο έκανε την εμφάνισή του και δεν ακολούθησε τη… συνήθη πορεία. Δεν έκανε δηλαδή μια απλή διέλευση με ελαφρά παραβίαση των ελληνικών υδάτων. Το τουρκικό πολεμικό αυτή τη φορά μπήκε στα ελληνικά ύδατα και… έδεσε. Για την ακρίβεια παρέμεινε παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επί δύο ώρες.

 

Το περιστατικό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα εστία δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Η πληροφορία γίνεται τώρα γνωστή, μετά το περιστατικό στη Ρω, όταν η φρουρά χρειάστηκε να ρίξει προειδοποιητικές βολές. Ανάλογο περιστατικό είχε να συμβεί απο το 1977, όταν η φρουρά του Φαρμακονησίου είχε χρησιμοποιήσει πυρά κατά τουρκικού υποβρυχίου το οποίο είχε παραβιάσει τα ελληνικά ύδατα.

 

Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει χρίση πυρών από την ελληνική πλευρά για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’70 δείχνει ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Το γεγονός δε ότι οι Τούρκοι άρχισαν να κάνουν αυτού του είδους τις κινήσεις στο σύμπλεγμα της Μεγίστηες δείχνει ότι και η Άγκυρα έχει επιλέξει νέα τακτική κάνοντας περίεργες ενέργειες στην περιοχή, όπου πρέπει να σημειωθεί μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

 

Την ίδια ώρα ο γενικότερα “μετρημένος” αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ επισκεπτόμενος ναύσταθμο επέλεξε να πει πως “δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο”. Ο Χουλουσί Ακάρ μέσα σε μια πρόταση άνοιξε όλη τη βεντάλια των τουρκικών διεκδικήσεων από το Αιγαίο ως την Κύπρο σε μια περίοδο που οι δυνάμεις του άρχισαν “περίεργες κινήσεις στο σύμπλεγμα που συνδέει την ελληνική με την κυπριακή ΑΟΖ και αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την Τουρκία.

 

Πηγή: ΕΣΤΙΑ/ Newsit

 

Yeni Safak-Σοκαριστικό: Σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ