Κολώνες φωτισμού περνάνε μέσα από πολυκατοικίες σε Ξάνθη και Κομοτηνή - Δείτε φωτογραφίες

Σε… μάχη για το βραβείο ευρεσιτεχνίας, ανάμεσα σε δύο πόλεις της βόρειας Ελλάδας, έχει καταλήξει η ύπαρξη κολώνας φωτισμού μέσα σε μπαλκόνι.

 

Συγκεκριμένα η Ξάνθη και η Κομοτηνή «μάχονται» για το ποια από τις δύο πόλεις έχει τοποθετήσει «καλύτερα» κολώνα μέσα σε μπαλκόνι πολυκατοικίας.

Ηλεκτρισμός

 

 

Στην πρώτη περίπτωση της Ξάνθης, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, υπάρχει μία τσιμεντένια κολώνα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ «η κολώνα είναι ένα σήμα κατατεθέν για την πόλη της Ξάνθης», ενώ κάθε χρόνο σε αυτή τοποθετείται το μπάνερ καλωσορίσματος για όλους όσοι επισκέπτονται την πόλη και το καρναβάλι.

 

 

Στην αντεπίθεση όμως πέρασε γρήγορα η πόλη της Κομοτηνής, που σύμφωνα με το τοπική ιστοσελίδα maronnews.gr, έχει και αυτή κολώνα ηλεκτροφωτισμού που περνάει μέσα από τρία (!!!) μπαλκόνια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κολώνα έχει βαφτεί στους χρωματισμούς της πολυκατοικίας έτσι ώστε να μην αποτελεί «ξένο σώμα».

 

Και στις δύο περιπτώσεις το μεγάλο ερώτημα ήταν αν οι πολυκατοικίες χτίστηκαν πάνω στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού ή το αντίθετο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ και το maronnews.gr, οι κολώνες προϋπήρχαν και οι οικοδομές κατασκευάστηκαν σε δεύτερο χρόνο.

 

Το μόνο που μένει τώρα είναι να εμφανιστεί μια τρίτη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που να έχει κολώνα ηλεκτροφωτισμού η οποία περνά μέσα από τέσσερις και πάνω ορόφους.

 

Πηγή: grtimes.gr