Κορινθία: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη, που ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 2024,, αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες, άθλιες συνθήκες στα λαγούμια, στην ορεινή Κορινθία και κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, που συνελήφθη την περασμένη Κριακή σε περιοχή του Δήμοου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

 

«Έχω βγει με αναπηρία, έχω χαρτί από τα ΚΕΠΑ και με 15 χρόνια στο Δημόσιο θα έπρεπε να έχω βγει στη σύνταξη», δηλωσε μεταξύ άλλων μόλις αποχώρησε απο τα δικαστήρια.  Ο 45χρονος έβγαλε το δικό του... μανιφέστο για τις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια, λέγοντας ότι γνώρισε τους αδικημένους της ζωής, στους οποίους έστειλε μήνυμα. «Αδέρφια, δεν σας ακούνε, γυρίστε τους την πλάτη» είπε. 

 

«Έρχεται μια κοινωνία που σε έχει καταστρέψει και ύστερα ζητάει τα ρέστα τι δεν έκανες καλό» είπε. «Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και τη βιομετρική εξέταση λόγω της πίστης μου», είπε. 

 

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του.  «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε, προσθέτοντας ότι του πήραν το κινητό. 
 

Ο 45χρονος ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί υπήρξε η δικαστική του περιπέτεια, καθώς όπως είπε, δεν έχει πειράξει κανέναν. «Το παιδί μου κρατείται στο Παίδων με άρρωστα παιδιά, ενώ είναι υγιές», ανέφερε. 

 

Επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανάπηρος και ότι θα μπορούσε να βγει στη σύνταξη, ο παλαιοχριστιανός ανέφερε: «χάρη τους κάνω που δουλεύω». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ