Κρήτη: Ένταση μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ στο πάρκο Γεωργιάδη

«Εμπόλεμη ζώνη» θύμιζε το μεσημέρι της Τετάρτης το πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο Κρήτης,όπου δημιουργήθηκε ένταση με εξαγριωμένους πολίτες και άντρες των ΜΑΤ.

 

mat6

 

 

 

Ο δήμος Ηρακλείου επιμένει να προχωρήσει στην ανάπλαση του πάρκου, ωστόσο οι «Φυλές του πάρκου» απαντούν ότι παραμένει ασαφής η τύχη 92 δέντρων με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

 

mat7

 

Έντονο ήταν το σκηνικό έντασης, με πετροπόλεμο και κυνηγητό της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, οι οποίοι έκλεισαν για λίγο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι και εμποδίστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, έχοντας απέναντί του διμοιρία των ΜΑΤ.

 

mat2

 

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να περάσουν χειροπέδες σε διαμαρτυρόμενο με αποτέλεσμα να επικρατήσουν σκηνές απείρου κάλλους αφού ο νεαρός εθεάθη να διαφεύγει με τις χειροπέδες.

 

 

 

 

πηγή: www.cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ