Λάρισα – Τον άφησε με… 1 ευρώ στον λογαριασμό, άδειασε όλο το σπίτι και έφυγε με τον εραστή της

«Άφωνοι» έμειναν την Παρασκευή ακροατήριο και δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ακούγοντας έναν απατημένο σύζυγο να εξιστορεί τα παθήματά του από την πρώην σύζυγό του, η οποία τον εγκατέλειψε με τον εραστή της.

 

Η πρώην σύζυγος και ο εραστής της καταδικάστηκαν ερήμην με φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών, κατηγορούμενοι για τις πράξεις της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, συνέργειας σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο.

 

Πίσω ωστόσο από τις πολυσύνθετες έννοιες του κα­τηγορητηρίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, κρύβεται μια ανθρώπινη ιστορία με θύ­μα έναν προδομένο λαρισαίο σύζυγο. Ο οποίος έμεινε εμβρόντητος όταν διαπίστωσε τη μεθόδευση με την οποία η πρώην γυναίκα του και ο εραστής της σχεδίασαν την επόμενη ημέρα της σχέσης τους, εκτός Ελλάδας, όπου και διαμένουν σήμερα.

 

Τι κατέθεσε ο σύζυγος

 

Ο 56χρονος σύζυγος καταθέτοντας για ώρα στο Δικαστήριο, σε κατάσταση φόρτισης και εμφανούς απόγνωσης, περιέγραψε το απίστευτα μελετημένο σχέδιο που έστησε σε βάρος του η 44χρονη σύζυγός του με τον 55χρονο εραστή της. Πρωταγωνίστρια η γυναίκα που εμπιστεύτηκε, η σύζυγός του και μητέρα των παιδιών τους.

 

Κατάθεση που σε αρκετά σημεία της χαρακτηρίστηκε από τη συναισθηματική πίεση, που βίωσε ο απατημέvos σύζυγος όταν ανακάλυψε τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη του επί σειρά ετών, από το τέλος του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2019.

 

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε μάλλον από σύμπτωση, όταν ο σύζυγος ενημερώθηκε από υπάλληλο του ΕΦΚΑ ότι δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

 

Όπως τονίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, από τον τραπεζικό λογαριασμό του απατημένου συζύγου και κτηνοτρόφου στο επάγγελμα, η σύζυγος τμηματικά μετέφερε 9.500 ευρώ προς τον εραστή της και άλλα 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της. Πλήρωσε 10.000 ευρώ για την αγορά δεύτερου Ι.Χ. εν αγνοία του συζύγου, που πλαστογράφησε την υπογραφή του ως εγγυητή, με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ. Αγορά Ι.Χ. που αποκαλύφθηκε όταν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του βρήκε έναν φάκελο με ενημέρωση της δανείστριας τράπεζας για το υπόλοιπο του δανείου, που έλαβε κρυφά η σύζυγό του. Πλήρωσε επίσης 2.000 ευρώ για το κι­νητό τηλέφωνο του εραστή, έχοντας εντάξει τον λο­γαριασμό του στο οικογενειακό πρόγραμμα η

σύζυγός του.

 

Ζήτησε να αλλάξει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ύψους 73.000 ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να είναι η ίδια δικαιούχος, εξέλιξη που αποφεύχθηκε τελικά όταν ο ασφαλιστής, διαπιστώνοντας ότι δεν συμ­πίπτουν οι υπογραφές επικοινώνησε με τον απατημένο σύζυγο και φέρεται να τον ρώτησε «τι έπαθε» και θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα.

 

Ενώ ο απατημένος εργαζόταν, η σύζυγος μίσθωσε κρυ­φά μεταφορική και μετακομίζοντας πήρε μαζί της όλη την οικοσκευή (έπιπλα, φωτιστικά κ.λπ.). Πήρε «μέχρι τα απορρυπαντικά και το δοχείο με το λάδι» είπε ο πα­θών που επιστρέφοντας στο σπίτι έμεινε έκπληκτο βλέποντάς το άδειο.

 

Μάλιστα, κατά μαρτυρίες γείτονες που έβλεπαν τη με­τακόμιση δεν επικοινώνησαν μαζί του για να τον ενη­μερώσουν «από διακριτικότητα», θεωρώντας ότι κάτι κακό του συνέβη, ότι κάποια Τράπεζα κατάσχει τα πράγματά τους κ.λπ.

 

Ο απατημένος σύζυγος είχε αναθέσει στη σύζυγό του και τη διαχείριση του κοινού τραπεζικού λογαριασμού, δίνοντάς της οδηγίες όπως είπε προχθές στο Δικαστή­ριο, να εξοφλεί «δίκαια» τις οφειλές, πληρώνοντας με συνέπεια επίσης για τις σπουδές των παιδιών τους. «Να τα φέρω βόλτα» όπως είπε.

 

Στις 26 Ιουνίου 2019 που η σύζυγος άδειασε το σπίτι, μαζί εκταμίευσε και το σύνολο των χρημάτων από την τράπεζα, παίρνοντας μαζί της 10.500 ευρώ «αφήνοντας στον λογαριασμό μόνο ένα ευρώ», όπως αφοπλιστικά κατέθεσε ο απατημένος.

 

Η απόγνωση του προδομένου άνδρα γιγαντώθηκε όταν η συνήγορός του, ερευνώντας επί μήνες την υπόθεση, διαπίστωσε πως η σύζυγος το 2017 εξέδωσε εν αγνοία του και μία δεύτερη κάρτα, την οποία διέθεσε κρυφά στον εραστή της.

 

Μέσω της οποίας σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, ο εραστής προχώρησε σε τουλάχιστον 150 συναλλαγές υπεξαιρώντας – χρεώνοντας συνολικά το ποσό των 29.168,64 ευρώ.

 

Το παράδοξο είναι πως ο εραστής προσέφερε δώρα στην ερωμένη του, αλλά τον λογαριασμό τον πλήρωνε ο απατημένος σύζυγο, που ως απατημένος τα έμαθε όλα τελευταίος.

 

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο, ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται.

 

Η πολιτική αγωγή σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η εν διαστάσει σύζυγος τού μηνυτή καταχράστηκε την εμ­πιστοσύνη, που της έδειχνε όλα αυτά τα έτη σε οικο­νομικό επίπεδο, ενώ δεν δίστασε να τον εξαπατήσει και να του προκαλέσει οικονομική ζημία, μετερχόμενη παράνομες μεθόδους και διαπράττοντας ποινικά κολάσιμες πράξεις σε συνεργασία με τον εραστή της και νυν σύντροφό της».