Λουκέτο σε καταστήματα του Nammos Mall στη Μύκονο!

Με ένα αριστοτεχνικά στημένο σχέδιο που φέρει την κωδική ονομασία “Νυχτερινές πτήσεις στη Μύκονο” οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Μυκόνου ξεκίνησαν έναν δεύτερο κύκλο ελέγχων σαρώνοντας το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων, βάζοντας λουκέτα και κόβοντας τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες επιχειρηματίες.

 

Η ντίσκο «Cinderella» στη Χώρα -στέκι πολλών επωνύμων και του μόδιστρου Λάκη Γαβαλά- αλλά και ένα κατάστημα οπτικών το οποίο λειτουργεί στο Nammos Village, ήταν τα σημεία που επικεντρώθηκαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και ουσιαστικά άνοιξαν τον δεύτερο κύκλο των ερευνών.

 

Από τον έλεγχο στη disco διαπιστώθηκε πως δεν έκοβε αποδείξεις και για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη σφράγιση του καταστήματος από το μεσημέρι της Πέμπτης και για δύο ημέρες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι οι ελεγκτές εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ως πελάτες του καταστήματος και μάλιστα για αρκετή ώρα έπιναν το ποτό τους με τον εκκεντρικό σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, ο οποίος φυσικά δεν γνώριζε μέχρι να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους ότι oi ανέμελοι τουρίστες δεν ήταν παρά οι καμουφλαρισμένοι “ράμπο” της ΑΑΔΕ.

 

Λίγες ώρες αργότερα και ειδικότερα στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, και έχοντας προηγηθεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων η σφράγιση του νυχτερινού κέντρου ακολούθησε έλεγχος στο Nammos Mall σε κατάστημα οπτικών. Eκει οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως είχαν να κάνουν με περίπτωση “μαιμού-αποδείξεων” σε ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τις 100.000 ευρώ! Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει ανοίξει στο Nammos Mall πρόσφατα και διαθέτει πανάκριβα οπτικά για “χοντρά” και... εκλεπτυσμένα πορτοφόλια.

 

 

Κωδικός “Νυχτερινές Πτήσεις”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Αυγούστου όμως η τουριστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα. Για το λόγο αυτό τα λαγωνικά της ΑΑΔΕ αποφάσισαν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί αλλάζοντας τον τρόπο δράσης τους έτσι ώστε να ξεγλιστρούν σαν τα χέλια και να αποφεύγουν τις... κακοτοπιές στο νησί των ανέμων.

 

Με ένα σχέδιο που ονομάζεται “Νυχτερινές Πτήσεις” τα κλιμάκια, προσγειώνονται στη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους και στη συνέχεια λίγες ώρες αργότερα επιβιβάζονται στο αεροπλάνο και επιστρέφουν στη βάση τους.

 

Αποφεύγουν με τον τρόπο αυτό τη διαμονή που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα αφού σε ένα μικρό νησί τα στόματα είναι μεγάλα και κυρίως πρόθυμα να καρφώσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το στίγμα και τις κινήσεις τους βάζοντας τους ουσιαστικά στο στόχαστρο.

 

Πηγή: protothema.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ